QSD: Qeremox’da hastane bombalandı

img
HABER MERKEZİ- QSD Basın İrtibat Merkezi, Türkiye'nin 28 Kasım’da Kobanê'nin Qeremox köyündeki hastaneyi bombaladığını duyurdu.
 
Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük 27-28 Kasım'da yaptığı saldırıların bilançosunu açıkladı. Açıklamada, “İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye savaş uçakları, keşif uçakları, havan ve tanklarla bombardımanı aralıksız devam ediyor. Dünkü saldırılarda Kobanê’nin kırsalındaki Qeremox köyündeki hastane hedef alındı. Türk devleti, saldırının ilk gününden itibaren bilinçli bir şekilde bölge halkını katlederek ve mallarına zarar vererek bölgelerimizde istikrarı ve güvenliği yok etmeyi amaçlamaktadır" denildi. 
 
Açıklamanın devamında 27-28 Kasım tarihlerindeki bilanço dair şunlar kaydedildi:
 
27 Kasım
 
CİZRE BÖLGESİ
 
*Til Temir; Gundê Şêx Elî 4 obüs atışı ile bombalandı.
 
*Zirgan; Meşru savunma çerçevesinde güçlerimiz, İşgalci çetelerin Ebdilhey köyündeki üssünü 3 obüs atışıyla bombaladı.
 
FIRAT BÖLGESİ
 
*Girê Spî; Seyda, Dibis, Xalidiye ve Huşan köyleri bombaatarlarla bombalandı.
 
*Eyn Îsa; Qitisa köyü 2 kez obüs atışlarıyla bombalandı.
 
*Tirwaziye; El Kenterî beldesi 5 obüs topuyla bombalandı.
 
28 Kasım
 
EFRÎN BÖLGESİ
 
Meyasê, Şewerqa, Tatmaraş, Merenaz, Kiştear, Bêne, Bêlluniyê, Soxaneke, Aqibê, Şêx Îsa, Seddê Şehba, Minnix, Radar köyleri ve Til Rifat ilçesi 132 kez obüs ve 17 kez de havan atışlarıyla bombalandı. Bombardıman sonucunda Aqibê köyünde ciddi maddi hasarlar meydana geldi. Hirbilê köyüne saldırı girişimi güçlerimiz tarafından püskürtüldü. 
 
CİZRE BÖLGESİ
 
*Til Temir; Gozeliyê, Tewîla, Til Leben, Til Tewil ve Um El Kêf köyleri 20’den fazla obüs topluyla bombalandı.
 
*Zirgan; Bobî, Niwêhat, Rabîat, Dada Ewdal, Xidrawî, El Esediye, Mehermel köyleri ve Zirgan kasabası 48 kez obüslerle bombalandı ve doçka silahlarıyla yoğun şekilde vuruldu.
 
FIRAT BÖLGESİ
 
*Kobanê; Çarixlî, Zormexar, Ziyaret, Goran, Xirbîsan, Til Ehmed Mûnîr, Qeremox köyleri ve Şiyux Foqanî beldesi 10 defa havanla, 20 kez obüslerle ve 6 kez de tanklarla bombalandı. Ayrıca Qeremox köyünde bir hastane hedef alındı.
 
*Minbic; Cat, El Kawiklî, Til Hemam, Toxar, Xalidiyê ve Hoşeriye köyleri 11 defa obüslerle bombalandı.
 
*Girê Spî; Dibis, Seyda, Xirbet Beqer köyleri ve M4 Karayolu havan ve tanklarla bombalandı.Til Xan köyüne bomba yüklü drone saldırısı gerçekleşti.
 
*Tirwaziye; El Kenterî, Zîban ve Um El Beramîl beldesleri 15 kez obüs ve 7 kez de havanlarla bombalandı.”