Antalya Kadın Platformu’ndan İstanbul Sözleşmesi eylemi

  • kadın
  • 20:28 11 Haziran 2021
  • |
img

ANTALYA- İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı basın açıklaması düzenleyen Antalya Kadın Platformu, “İstanbul Sözleşmesi’nden de eşitlik mücadelemizden de vazgeçmiyoruz” dedi.

Antalya Kadın Platformu, feshedilen İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin basın açıklaması düzenledi. Muratpaşa İlçesi Şarampol Caddesi’nde bir araya gelen kadınlar, açıklamanın yapıldığı alana “İstanbul Sözleşmesi bizimdir” pankartı astı. Katledilen kadınların fotoğraflarını taşıyan kadınlar sık sık “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadınları değil, failleri yargıla”, "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz", "İstanbul sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz “ve “Jin  jiyan azadi” sloganları attı.

‘KARANLIK ZİHNİYETLERE TESLİM  OLMAYACAĞIZ’

Açıklamayı ise Antalya Kadın Platformu adına  Devrim Mol okudu. Erkek şiddetini ve çocuk istismarını aklayan erkek yargıya karşı, mücadele edeceklerini vurgulayan Mol, İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmeyeceklerini kaydetti. Kadın erkek eşitliğine tahammül edemeyenlerin aile ve milli değerler adı altında toplumu kadınlara, LGBTİ+ lara karşı düşmanlaştırdığını ifade eden Mol, şiddetin öznesi karanlık zihniyete teslim olmayacaklarını dile  getirdi.

‘ADALET BİZİZ SUSMAYACAĞIZ’

Erkek yargının İpek Er’e tecavüz eden uzman çavuşu serbest bırakırken adaletsizliğe isyan eden Ezgi Mola’ya soruşturma açılmasını eleştiren Mol, “Ezgi Mola değil; katiller, tecavüzcüler, tacizciler yargılanana kadar adalet biziz susmayacağız. İstanbul Sözleşmesi kadına yönelik şiddetin ve ev içi şiddetin ortadan kalkması için devletlerin kapsamlı ve bütüncül politikalar geliştirmesi gerektiğini söyler. Devletlerin şiddeti bitirmek için toplumsal cinsiyet eşitliğini hem yasalarında hem de toplumsal yaşamda hayata geçirmesi gerektiğini belirtir. İstanbul Sözleşmesi’nden de eşitlik mücadelemizden de vazgeçmiyoruz” şeklinde konuştu.