‘Kadının öncü rolü engellenmek isteniyor’

  • kadın
  • 15:52 12 Haziran 2021
  • |
img
SİİRT - HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partilerine açılan kapatma davasının amaçlarından birinin kadının öncü rolünü engellemek olduğunu söyledi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Kadın Meclisi'nin öncülüğünde etkinlik düzenlendi. HDP Siirt il binasında düzenlenen etkinliğe HDP Grup Başkanvekilli Meral Danış Beştaş, HDP Kadın Meclisi ile Siirt Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı. Etkinlik barış annelerinin verdiği mücadeleyi anlatan sinevizyon gösterimiyle başladı. Sinevizyonun ardından HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş konuştu.
 
HDP’ye yönelik açılan kapatma davasının amaçlarından birinin de kadının öncü rolünü engellemek olduğunu kaydeden Beştaş, kadınların her alanda direniş gösterdiğini kaydetti. Direnen kadınlara yönelik yoğun bir saldırının olduğunu ifade eden Beştaş, 80 yaşındaki kadının cezaevine atıldığı bir dönemden geçtiklerini söyledi. Kürtlerin diline, kültürüne toprağına yönelik bir topyekün saldırı olduğunu kaydeden Beştaş, buna karşın oluşacak olan ulusal birliğin önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
 
Beştaş, kadınların her halanda var olmaya devam edeceğini belirti.