HDK kongre bileşenlerinin kadın temsilcileriyle bir araya geldi

  • kadın
  • 14:59 4 Ağustos 2021
  • |
img
İZMİR - HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, kongre bileşenlerinin kadın temsilcileriyle bir araya gelerek, izlenecek yol haritasına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. 
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekilli Murat Çepni, beraberindeki heyetle İzmir'de iki gün boyunca ziyaretler gerçekleştirecek. Bu kapsamda Demir, kongre bileşenlerinin kadın temsilcileriyle bir araya geldi. 
 
BİLEŞENLERLE BULUŞMA
 
HDP İzmir İl Örgütü binasında gerçekleştirilen buluşmaya, HDP, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Demokratik Aleviler Derneği (DAD), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (EGE-TUHAYDER) temsilcileri katıldı. 
 
İktidarın saldırılarına karşı kadın dayanışması ve örgütlülüğünün önemine dikkat çekilen buluşmada, İstanbul Sözleşmesi'nin 1 Temmuz'da yürürlükten kaldırılmasının ardından yaşananlar ele alınarak, izlenecek yol haritasına dair  görüş alışverişinde bulunuldu. 
 
Ayrıca ziyaretler kapsamında saat 18.00'da Torbalı'da tarım işçileriyle bir araya gelinecek. Ardından saat 20.00'da da halk buluşması gerçekleştirecek.