Baştosun katlettiği Fulya Öztürtk'ü suçladı

  • kadın
  • 21:35 22 Eylül 2021
  • |
img

İZMİR - Hasan Ozan Baştosun katlettiği Fulya Özütürk'ü suçlayarak, hastalıklarını gerekçe gösterdi. 

 
İzmir’in Karabağlar ilçesinde Fulya Öztürk’ü 9 Aralık 2020’de katleden eski eşi Hasan Ozan Baştosun hakkında "Tasarlayarak öldürme’ suçundan açılan davanın ilk duruşması Bayraklı Adliyesi’nde 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık avukatları, kadın örgütleri duruşmada hazır bulunurken, sanık ise tutuklu bulunduğu Şakran Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 
 
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'nin müdahillik talebi ise "suçtan zarar görmediği" gerekçesiyle reddedildi. 
 
Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada dinlenen sanık Baştosun, Öztürk'ü suçlayarak, epilepsi hastası olduğunu, olay anında duygu durum bozukluğu yaşadığını öne sürdü. 
 
Öztürk'ün annesi Hüsniye Çelebi ise kızının fail tarafından evliliği süresince şiddete maruz kaldığını belirtti. 
 
Ardından söz alan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği avukatları, müdahillik taleplerinin reddedilmesine itiraz etti.  Öztürk'ün avukatları ise sanık Baştosun'un cinayeti tasarlayarak işlediğine dair kanıt ve tanıkların dinlenmesini talep etti.
 
Mahkeme heyeti, taraf avukatların taleplerini reddederek, katilin ve tanık ifadelerinin yeterince açık olduğunu dile getirerek, duruşmayı 2 Aralık'a erteledi. 
 
TOPLUMSAL SORUNDUR
 
Duruşma sonrası açıklama yapan Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği Avukatı Barış Özbay, fail erkeğin katledilen pek çok kadının failleriyle benzer bir ifade verdiğini dile getirerek, “Tanık dinletilmesine ilişkin bir talebimiz oldu. Şu aşamada değerlendirilmedi ama bundan ısrarcı olacağız. Katledilen kadın ve çocukların yanında olmaya devam edeceğiz. Katliamların bireysel değil toplumsal bir sorun olduğunun farkındayız” dedi.