Dilan’ı katleden gardiyanın duruşması ertelendi

  • kadın
  • 11:20 23 Eylül 2021
  • |
img
VAN - Dilan Toptaş'ı ateşli silahla katlettikten sonra olaya kaza süsü vermeye çalışarak katliamın üzerini örtmeye çalışan gardiyan Halil İbrahim Sert’in yargılandığı dava duruşması ertelendi.   
 
Van'da 29 Ağustos 2020’de Dilan Toptaş'ı aracında ateşli silahla katlettikten sonra olaya kaza süsü vermeye çalışan gardiyan Halil İbrahim Sert’in yargılandığı davanın 3’üncü duruşması, Van 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
 
Duruşmaya Dilan'ın ailesi ve avukatları katıldı. Ses Görüntü Bilişim Sistemi(SEGBİS) ile tutulduğu cezaevinden duruşmaya katılan Sert, önceki beyanlarını tekrar ederek tahliyesini istedi. 
 
‘SUÇUNU ÖRTBAS EDİYOR’
 
Toptaş’ın avukatları ise, sanığın ilk günden itibaren işlediği katliamı örtbas etmeye çalıştığını ve ifadelerinde çelişkilerin olduğuna dikkat çekerek, sanığın tutukluluk halinin devam etmesi ve ceza verilmesi gerektiğini dile getirdi. Ardından mütalaa sunan savcılık, sanığın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. 
 
Mahkeme bir sonraki duruşmada tanıkların dinlenmesi, eksik hususların giderilmesini isteyerek, Halil İbrahim Sert’in tutukluluk halinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 2 Kasım’a erteledi.