‘Ankara’da savcıyı ayarlarım’ diyerek ölümle tehdit etti

  • kadın
  • 15:12 27 Eylül 2021
  • |
img
HABER MERKEZİ - Tuğba Gökçe Çiftçi, boşanma aşamasında olduğu eşi Mehmet Fettah Çiftçi'nin “Ankara'daki savcıyı ayarlarım, hakimi ayarlarım” diyerek kendisini ölümle tehdit ettiğini belirtti. 
 
Hatay’da, 2018 seçimlerinde AKP’den milletvekili adayı olan Mehmet Fettah Çiftçi (36), boşanma aşamasında olduğu Tuğba Gökçe Çiftçi’yi (31) kendisine dönmesi için ölümle tehdit etti. 2020 yılında Mehmet Fettah Çiftçi ile evlilik kararı alan Tuğba Gökçe Çiftçi, kendisini “Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı”na bağlı bir firmada çalışan olarak gösteren eşinin işi hakkında kendisine yalan söylediğini öğrendi. 
 
YAŞAMAK İSTİYORUM 
 
Tuğba Gökçe Çiftçi, bu nedenle Mehmet Fettah Çiftçi’ye boşanma davası açtı. Boşanmayı kabul etmeyen Mehmet Fettah Çiftçi, önce hamile olan Tuğba Gökçe’ye şiddet uyguladı, ardından ölümle tehdit etti. “Ankara'daki savcıyı ayarlarım, hakimi ayarlarım. Herkes benim arkamda” sözleriyle tehdit edilen Tuğba Gökçe Çiftçi, “Sadece boşanmak istiyorum, ölmek istemiyorum” diyerek çağrı yaptı. Yetkililerden yardım isteyen Tuğba Gökçe Çiftçi, “Çocuklarım var yaşamak istiyorum” dedi. 
 
Tuğba Gökçe Çiftçi, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Parti adı kullanarak eşim beni birçok kez tehdit etti.  Birçok uzaklaştırma aldım ama hiçbiri fayda etmiyor. Birçok yere müracaat ettim ama önüne geçemiyorum. Sürekli tehdit edilmekten ne yapacağımı bilemez hale geldim.” 
 
'KORKU SAÇMAYA ÇALIŞIYOR' 
 
Mehmet Fettah Çiftçi’nin 2018 yılında milletvekili adayı olduğunu ancak daha sonra bağlı olduğu partiden ihraç edildiğini ifade eden Tuğba Gökçe Çiftçi, “Sosyal medya hesabında hep siyasilerle çekilmiş fotoğrafını paylaşıyor ancak hepsi eski resimler. Sürekli bu fotoğraflarla insanlara gözdağı veriyor. Herkese korku saçıyor. Emniyete şikayette bulunduğumda 3 dosyasının olduğunu öğrendim. Evlenirken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı çalıştığını söyledi ancak evlendikten sonra öyle bir şey olmadığını gördüm” ifadelerini kullandı. 
 
MEHMET FETTAH ÇİFTÇİ 
 
2018 yılında AKP’den Hatay Milletvekili adayı olan Mehmet Fettah Çiftçi, bir dönem Bayır Bucak Türkleri Derneği Başkanlığı yaptı. Dernek başkanlığı sırasında farklı kurum ve kuruluşları dolandırdığı ileri sürülen Çiftçi’nin özellikle insani yardım vakıflarını dolandırdığı öğrenildi. Çiftçi hakkında emniyet kayıtlarında “nitelikli dolandırıcılık” tan çeşitli şikayetlerin olduğu belirtilirken, Çiftçi’nin Hatay ve Adana’da birden fazla kadını da dolandırdığı kaydedildi.