MKGP: Gurbetelli’nin cesur kalemiyle yazmaya devam ediyoruz

img

DİYARBAKIR - Kadınların Gurbetelli’nin kalemini yerde bırakmadığını belirten MKGP, “Kadınlar, medyanın eril diline karşı gerçekleri yazmaktan taviz vermiyor” dedi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Türkiye’nin ilk kadın genel yayın yönetmeni olan Gurbetelli Ersöz’ün ölümünün yıl dönümüne ve 7 Ekim Kürt Kadın Gazeteciler Günü’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Özgür Gündem Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni, Kürt kadın basının gelişiminde öncülük eden ve Türkiye basın tarihinin ilk kadın genel yayın yönetmeni olan Gurbetelli Ersöz’ün yaşamını yitirdiği gün olan 7 Ekim, 2014 yılında “Kürt Kadın Gazeteciler Günü” olarak ilan edildiği ve 8 yıldır bu şekilde kutlanıldığı hatırlatıldı.
 
‘YOLUMUZU AYDINLATTI’
 
Kürt Kadın Gazeteciler Günü'nün mirasını gururla taşıdıklarını belirten açıklamada, “Gurbetelli’nin bu zorlu yolda bıraktığı miras Kürt kadın gazetecilerinin yolunu aydınlatırken her koşulda mücadele azmini bir kez daha görünür kılıyor. ‘Erkekle savaşmak kadar, kadını kendimden başlatarak güzelleştireceğim’ diyen Gurbetelli’nin mücadelesi medyada kadın varlığının dünden bugüne geldiği aşamaya dair de ipuçları veriyor” denildi. 
 
KADINLAR TAVİZ VERMİYOR
 
Geçmişten geleceğe var olan deneyimlerden beslenen gazeteci kadınların, hakikatleri ortaya çıkarmak için özgür basın geleneğini ajans, televizyon, radyo, gazete ve dergilerle sürdürdüğüne işaret eden açıklamada, “Gurbetelli’nin kalemini yerde bırakmayan kadınlar, medyanın eril diline karşı gerçekleri yazmaktan taviz vermiyor. Baskı, gözaltı, tutuklama, yok sayma ve imha politikalarına rağmen sinmeyen ve gerçeğin peşine düşen Kürt kadın gazeteci meslektaşlarımızın gününü kutluyor, bu uğurda biran bile tereddüt etmeden yaşamını feda eden başta Gurbetelli Ersöz olmak üzere gazeteci arkadaşlarımızı minnet ve özlemle anıyoruz” ifadeleri yer aldı.