'Botanlı kadınlar renkleriyle mitinge katılacak’

img

ŞIRNAK - Şırnak’taki kadın buluşmasında konuşan HDP'li Nuran İmir, Botanlı kadınların renkleriyle Diyarbakır’daki mitinge katılacağını söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde HDP il binasında buluşma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, HDP Şırnak Kadın Meclisi üyeleri, TJA aktivistleri ile çok sayıda kadın katıldı. 
 
'ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ SAVUNUYORUZ'
 
Kadın mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle başlayan etkinlikte konuşan HPD’li vekil İmir, özgürlüğe inan kadınların yıllardır büyük bedeller vererek mücadelelerini sürdürdüğünü belirterek, “Erkek egemenliğine karşı özgürlüğümüzü savunuyoruz. Bunun için de köleliğe, istismara ve ırkçı zihniyete karşı özgürlük mücadelesi vermemiz gerekiyor. Kadın özgürleşmediği müddetçe toplum özgürleşemez” dedi.
 
16 EKİM MİTİNGİ
 
TJA’nın ırkçılığa, işgalciliğe ve köleliğe karşı 16 Ekim’de Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceğini belirten İmir, “Ne olursa olsun kadın özgürlüğü ve eşit bir yaşam için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bütün Botan kadınlarının renkleriyle kuşanıp mitinge katılmasını istiyoruz” diye belirtti.
 
Kadın buluşması, konuşmaların ardından çekilen halay ve “Jin jîyan azadî” sloganı ile sona erdi.