2 kentte erkek şiddeti

img

HABER MERKEZİ - İstanbul’da Esra Yıldız isimli kadın yaşadığı evde katledildi. İzmir’de ise ağır yaralanan Sena Altan yaşamını yitirdi. 

Erkek şiddeti sonucu İstanbul’da bir kadın katledilirken, İzmir’de de saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan bir kadın tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.  
 
İSTANBUL 
 
Avcılar’da Esra Yıldız, yaşadı evde katledildi. Olayın faili henüz belirlenemezken, Yıldız’ın eşi Nurettin Yıldız’a ait otomobil yanmış halde bulundu. 
 
Olay, Denizköşkler Mahallesi'nde bulunan binanın birinci katında meydana geldi. Komşularının ifadesine göre birinci kattan bir kadının bağırma sesleri geldi. Bir süre sonra iki erkek koşarak binadan uzaklaştı. Aynı gün Saat 03.00 sıralarında Esenyurt'taki Haramidere Kavşağı'nda Nurettin Yıldız'a ait 34 KA 976 plakalı otomobil yanmaya başlarken görüldü.
 
Sevk edilen itfaiye, otomobildeki yangını söndürdü. Yapılan incelemede otomobil sahibi bulunmazken araçta kan izlerine rastlandı. Bunun üzerine polisler Nurettin Yıldız'ın oturduğu eve geldi. Kapıyı açan olmayınca çilingir çağrılarak içeri girildi. Ekipler, Nurettin Yıldız'ın eşi Esra Yıldız'ın kesici aletle katledilmiş cenazesyle karşılaştı. İncelenen güvenlik kamerası kayıtlarında biri kapüşonlu, diğeri şapkalı iki kişinin binadan hızla ayrıldığı görüldü.
 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 
 
İZMİR 
 
Buca ilçesi Kozağaç Mahallesi’nde dün İlkay Ayeş (25) adlı erkek, Sena Altan'ı ağır yaraladı. İlkay Ayeş, saldırının ardından intihar etti. Ağır yaralanan Sena Altan, Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Altan, yapılan müdahalelere rağmen bugün yaşamını yitirdi. Altan’ın cenaze otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Cenazesi yakınları tarafından alınan Altan'ın yarın İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.
 
İzmir'de bir üniversitede moda ve tasarım bölümünde okuduktan sonra Torbalı'da bir tekstil firmasında çalışan Sena Altan'ın kısa süre önce Bornova'da bir tekstil firmasında müdür olarak işe girdiği öğrenildi.