İzmir'de Uluslararası Kadın Sempozyumu

img
İZMİR - İzmir'de 2 gün sürecek Uluslararası Kadın Sempozyumu'nda farklı coğrafyalardan kadınlar mücadelelerini anlatacak. 
 
Mart ayında Türkiye'de kadın teması ile dört şehirde ilk kez gerçekleştirilen Kadın Oyunları Festivali'nin 2021 final etkinliği olan "Uluslararası Kadın Sempozyumu" 15-16 Ekim tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek. Karabağlar Yeşilyurt Mustafa Necati Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlikte farklı coğrafyalardan kadınlar kendi özgün mücadelelerini anlatacak. 
 
2 gün sürecek olan sempozyumun ilk oturumu CHP Ankara Milletvekili ve PM üyesi Gamze Taşcıer moderatörlüğünde yapılacak. İlk gün hukukçu Nazan Moroğlu, Afganistanlı kadın aktivist Valvala Jalal, İran'lı kadın aktivist Masih Alinejad ve Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu Başkan yardımcısı Başak Ovacık sunum yapacak. Saat 20.00'da yapılacak gün sonu etkinliğinde ise sanatçı Feryal Öney "Kadın Ağzı Şarkılar" adlı konser ile sahne alacak.
 
Etkinliğin ikinci günü hukukçu Feyza Altun'un moderatörlüğünde, İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, Afganistan'ın ilk kadın valisi Habiba Sarabi, Belçika'lı kadın aktivist ve eski senatör Simone Susskind ve Filistin asıllı sanatçı Reem Kelani konuşmacı olarak yer alacak. Sempozyum ikinci gününde saat 20.00'da Aysel Yıldırım'ın oynadığı "Bir Kadın Uyanıyor" adlı tiyatro oyunu ile sona erecek.