Urfa’dan kadın mitingine katılım çağrısı

img
URFA - HDP Urfa Kadın Meclisi, Diyarbakır'da "Irkçılığa ve cinsiyetçiliğe êdî bese, şimdi kadın özgürlük zamanı" şiarıyla düzenlenecek mitinge katılım çağrısı yaptı.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Kadın Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) "Irkçılığa ve cinsiyetçiliğe êdî bese, şimdi kadın özgürlük zamanı" şiarıyla 16 Ekim'de Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceği bölgesel mitinge katılım çağrısı yaptı. HDP Urfa il binasında yapılan toplantıya onlarca kadın katıldı. 
 
Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda saat 13.00’te gerçekleşecek olan miting için Urfa'da yapılan çalışmalara dair bilgi veren HDP Urfa İl Eşbaşkanı Çiğdem Karakeçili, “Mitinge, ‘kadın özgürlüğü’ demek için yüksek, güçlü bir katılım sağlayacağız” dedi.
 
Ardından söz alan HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, kadın cinayetlerine dikkati çekerek “Her gün kadınlar sokakta yada evlerinde öldürülüyor. Bu bir devlet politikası. Bu politikaya karşı, HDP’li kadınlar olarak mücadelemizi büyütüyoruz. İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırarak kadınları korumasız bırakan erkek egemen zihniyete karşı sonuna kadar sokakta, meydanlar da olacağız. Kadın katliamı ve ırkçılığa karşı 16 Ekim’de İstasyon Meydanı’nda sesimizi yükselteceğiz ve artık yeter diyeceğiz. Sesimize ses olmak isteyen bütün kadınları Diyarbakır’a bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Toplantı “Jin jîyan Azadî” sloganları ile son buldu.