Hankulu ölümünün şüphelisi Uygun’u HTS kayıtları yalandı

img

ANKARA - Esra Hankulu’nun ölümünde baş şüpheli Ümitcan Uygun’un olay günü avukatının araması ile uyandığı, uyandığında Hankulu'nun hayatta olduğu ve kendisine taksi çağırdığı yönündeki iddialarını HTS kayıtları yalanladı.

Esra Hankulu'nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle iddianame düzenlenen Ümitcan Uygun'un HTS kayıtları ortaya çıktı. Uygun’un olay günü avukatının araması ile uyandığı, uyandığında Hankulu'nun hayatta olduğu ve kendisine taksi çağırdığı yönündeki iddialarını HTS kayıtları yalanladı. 

HTS kayıtlarına göre Uygun'un, uyandığını söylediği saat 10.15’ten önce başka bir kişiyi arayıp görüştüğü, avukatını da kendisinin aradığı ortaya çıktı. Eve taksiyi de Hankulu'nun değil kendisinin çağırdığı belirtildi. Ayrıca Hankulu’nun ölümüne yol açan, künt travmaya neden olan eylemin ise Uygun ile odada baş başa bulundukları sırada gerçekleştiği öğrenildi.

DHA’nın haberine göre Uygun’un Hankulu’nun ölümüne neden olacak şekilde baş bölgesine cebir uyguladığı, cesede yatakta bulunduğu pozisyonu vererek, evden ayrıldığı belirtildi. 

AVUKATI KENDİSİ ARAMIŞ

Uygun, ifadesinde katliam günü saat 10.15 sıralarında telefonun çalmasıyla uyandığını, arayanın avukatı olduğunu, o sırada uyanan Hankulu’nun taksi çağırmasını istediğini söylemişti. Ancak tanık olarak ifadesi alınan taksici, saat 10.30-11.00 arasında durağı bir erkeğin aradığını ve belirtilen adrese taksi istediğini ifade etmişti. Ortaya çıkan HTS kayıtlarına göre ise Uygun’un saat 09.46´da G.U.´yu kendisinin aradığı, telefon sesine uyandığını iddia ettiği avukatıyla da saat 10.09 sıralarında kendisi arayarak görüştükleri tespit edildi.

NE OLMUŞTU?

Esra Hankulu, Mamak ilçesi Akdere Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evinde, 3 Ağustos'ta ölü bulundu. Hankulu ile geceyi evde geçiren ve gözaltına alınan arkadaşları Dilan C. ile Furkan G., kamuoyunda 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen’in ölümüyle ilgili soruşturmada, Ümitcan Uygun'un da geceyi evde geçirdiğini söyledi. Bunun üzerine Ümitcan Uygun da gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen Uygun, 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı, Furkan G. ile Dilan C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yürütülen soruşturma sonrası hazırlanan iddianamede, Ümitcan Uygun için 'kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, Furkan G. ve Dilan C. için ise 'suç delillerini gizlemek' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.