Fuhuş çetesi davasında DNA örnekleri eşleşti

img

MUĞLA - Milas’ta S.F.Y. isimli kadına tecavüz eden ve fuhşa sürükleyen Mutlu Erbey ve üç sanığın yargılandığı davada, S.F.Y.'den alınan DNA örneği ile Mutlu Erbey'in DNA'sının eşleştiği belirtildi.

Muğla’nın Milas ilçesinde sahte iş ilanı üzerinden kadınlara ulaşarak fuhuşa sürükleyen çete üyeleri Ayşe Gündüz, Pınar Gündüz, Ali Lofçalı ve aynı zamanda tecavüz faili Mutlu Erbey hakkında S.F.Y.’nin açtığı davanın 4'üncü duruşması Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Ayşe Gündüz ve Mutlu Erbey’in avukatı mazeret bildirerek katılmazken, diğer taraf avukatları ve sanıklar hazır edildi. Muğla Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mutlu Erbey ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS)yöntemi ile katıldı. Duruşmayı kadın örgütleri de takip etti.

MUTLU ERBEY'İN DNA'SI UYUŞTU

Mahkemede bir önceki duruşmada Milas Devlet Hastanesi ve Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda yer alan erkek DNA’sının Mutlu Erbey’in DNA’sı ile uyuştuğu belirtildi. Pınar Gündüz, Ayşe Gündüz ve Ali Lofçalı'nın avukatları, sanıkların suça iştirak ettiklerine dair sadece S.F.Y.’nin beyanı bulunduğunu, kanıt bulunmadığını ifade ederek, beraatlarını talep etti.

SAVCI SANIKLARA BERAAT İSTEDİ

Savcı mütalaasında, Mutlu Erbey hakkında “Nitelikli cinsel saldırı” ve “şantaj” suçlarından ceza verilmesini isterken, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na fail hakkında “hürriyetten mahrum bırakma” suçlamasıyla da suç duyurusunda bulundu. Ayrıca Pınar Gündüz, Ayşe Gündüz ve Ali Lofçalı hakkında beraat istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 30 Aralık tarihine erteledi.