DAKP: Gökkan mücadelesinden vazgeçmeyecek

img

DİYARBAKIR- TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan'a verilen hapis cezasına tepki gösteren DAKP, “İntikamcı ve kadın düşmanı devlet politikalarına karşı inatla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKP), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’a verilen 30 yıl hapis cezasını protesto etmek amacıyla Koşuyolu İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. "Kadın mücadelesi yargılanamaz" pankartının açıldığı açıklamada, "Haklarımızdan vazgeçemiyoruz", "Ayşe Gökkan' serbest bırakın", "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Jin Jiyan azadi" dövizleri taşındı. Çok sayıda kadının katıldığı açıklama metnini DAKAP Dönem Sözcüsü Çağla İzci okudu.

Gökkan’ın siyasi geçmişi ve verdiği kadın mücadelesine değinen İzci, 35 yıldır aralıksız kadın mücadelesi veren Gökkan’ın, 8 kez "örgüt üyesi" olmak iddiasıyla yargılandığını, hakkında yaklaşık 200 soruşturma başlatıldığını ve çok sayıda gözaltına alındığını hatırlattı.

CİNSİYETÇİ İDDİANAMELER

Gökkan’ın barışçıl ve hukuki bir zeminde çalışmalar yürüttüğünü belirten İzci, “Gökkan hakkında hazırlanan iddianamelerin tamamı hukuka aykırı olmakla birlikte ırkçı ve cinsiyetçidir. 31 Mart 2021 tarihinde Gökkan’ın “örgüt yöneticisi olmak” ve “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklu yargılandığı davanın 20. duruşması yapılmış, Kürtçe savunma yapma talebinin reddi üzerine Gökkan Türkçe savunma yapmayacağını belirterek, savunma yapmayı reddetmiştir” diye belirtti.

‘AMAÇ TÜM KADINLARI SUSTURMA’

Gökkan'a verilen 30 yıllık cezayı “intikamcı ve kadın düşmanı devlet politikası” şeklinde tanımlayan İzci, “Özel politikalarla toplumda yerleştirilmeye çalışılan fuhuşun,  istismarların,  cezasızlık politikalarının,  İstanbul sözleşmesinin feshinin, kadınlara dönük operasyonların karşısında dim dik durup mücadele etmeye devam eden Kürt ve tüm Türkiye'yeli kadınları korkutma, yıldırma ve susturma amacı gütmektedir” dedi.

‘VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Gökkan’ın mahkeme salonunda söylediği sözleri hatırlatan İzci, “Gökkan’ın duruşunu buradan selamlıyor ve mücadelemize tüm baskılara inat devam edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz! Ayşe’yi tanıyoruz ve biliyoruz ki içeride, dışarıda, her nerede olursa olsun, hukuksal ve tüm sivil yöntemlerle mücadelesini sürdürerek, yılmayacak ve vazgeçmeyecektir. Kürt Kadın Hareketi üzerindeki baskılar, şafak operasyonları, gözaltılar, tutuklamalar özgürlük mücadelemizin haklılığını ve gücünü göstermektedir” şeklinde konuştu.

Açıklama "Ayşe Gökkan yalnız değildir", "Kürdüz kadınız buradayız" sloganları ve zılgıtlarla son buldu.