İzmir’de 25 Kasım etkinliklerinin startı verildi

  • kadın
  • 16:55 3 Kasım 2021
  • |
img
İZMİR - TJA, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirecek eylem ve etkinliklerin startını verdi.  
 
Özgür Kadın Hareketi (TJA), “Savaşa, şiddete, yoksulluğa karşı şimdi özgürlük zamanı” şiarıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü startını Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasında düzenlediği toplantıyla verdi. Basın metnini TJA aktivisti Nevroz Çelik okudu.
 
'BOYUN EĞMEYECEĞİZ'
 
25 Kasım'ı savaşın şiddetlendiği, yoksulluğun tavan yaptığı, kadın cinayetleri, şiddet, taciz ve tecavüzün arttığı koşullarda karşıladıklarını söyleyen Çelik, “Bir yandan İstanbul Sözleşmesi'ni feshederek kadınların bin bir emekle elde ettikleri kazanımlara göz diken erkek devlet aklı, bir yandan da toplumsallığın, kolektif bilincin oluşturulmaya çalışıldığı, tüm insanlık dışı uygulamalara rağmen dimdik ayakta kalarak yaşamaya, umut olmaya devam eden cezaevlerindeki yoldaşlarımızın kazanımlarına göz dikmiş durumda. Gaspçı, talancı, iktidarcı, rantçı, cinsiyetçi, ayrımcı, dinci ve tekçi tüm oyunlarınızla ne yapmak istediğinizin farkındayız. Karanlık zihniyete boyun eğmiyoruz, eğmeyeceğiz” dedi.
 
KADINLARA ÇAĞRI
 
Yok etme politikalarına karşı susmayacaklarını belirten Çelik, “Barışa susamış bir toplumun öncülüğünü yapmaya da şiddeti, kanı, faşizan uygulamaları yok etmeye de bu uğurda mücadele etmeye de devam edeceğiz. Hep birlikte mücadeleyi büyütüp, özgürlüğü, güzel bir yaşamı inşa edeceğiz” diyerek kadınları alanlara, mücadeleyi büyütmeye çağırdı.