Katledilen Remziye Yoldaş'ın duruşmasına çağrı

  • kadın
  • 17:14 3 Kasım 2021
  • |
img

DİYARBAKIR – Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Veysi Yoldaş tarafından katledilen Remziye Yoldaş’ın yarın Diyarbakır’da görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi’nde, 28 Ağustos 2020 tarihinde boşanmak istediği için  Veysi Yoldaş tarafından katledilen Remziye Yoldaş’ın yarın Diyarbakır 7.  Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşması öncesi yazılı bir açıklama yaptı.

Katil zanlısı Veysi Yoldaş hakkında hazırlanan iddianame kapsamında savcının “tasarlayarak insan öldürmek”, “ruhsatsız silah kullanma” ve “kasten insan öldürmek” gibi suçlarla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediği hatırlatılan açıklamada, “Veysi Yoldaş, cezaevinden Remziye'yi öldürmek için firar etti. Koruma talebinde bulunan bir kadını daha yetkililer kadınları yaşatmaya tenezzül etmediğinden, kaybettik” ifadeleri kullanıldı.

DAVAYA ÇAĞRI

Yarın görülecek davayı tüm basın emekçilerinin ve kamuoyunun yakından takip etmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, “Dileriz ki bu türden cinayetlerde toplum nezdinde bir kamuoyu oluşur ve bir daha yaşanmamak üzere sona erer” denildi.