‘Çilem Doğan’a verilen ceza yaşamak isteyen kadınlara verildi’

  • kadın
  • 20:04 7 Kasım 2021
  • |
img

İZMİR – İzmir’de Kadınlar Birlikte Güçlü, Çilem Doğan’a verilen cezanın yaşamak isteyen kadınlara verildiğini belirterek, “Karardan geri dönülene kadar vazgeçmeyeceğiz” dedi.

İzmir Kadınlar Birlikte Güçlü, Adana'da kendisine sistematik şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan Hasan Karabulut'u özsavunmada bulunarak öldüren Çilem Doğan'a verilen 15 yıl hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasını yaptıkları açıklamayla protesto etti. Karşıyaka İskelesi önünde bir araya gelen kadınlar, “Özsavunma haktır yargılanamaz. Çilem Doğan'a özgürlük” pankartını açtı. “Özsavunma haktır, yargılanamaz”, “Erkek adalet değil gerçek “, “Çilem Doğan onurumuzdur”, “Çilem Doğan’a özgürlük” sloganları atılırken, “Özsavunma haktır”, “Yaşamımızı savunmaya devam edeceğiz” dövizleri taşındı.

Basın metnini kadınlar adına Fatmanur Güçlü okudu.

‘CEZAYI TANIMIYORUZ'

Devletin, kadınları şiddet ve istismar karşısında yalnızlaştıran, her yeni gün kadına yönelik şiddeti artıran ve teşvik eden bir politika ile karşılarına çıktığını söyleyen Güçlü, “Yaşamak için özsavunma uygulayan Çilem’e verdiği 15 yıl cezayı tanımıyoruz, kabul etmiyoruz! Çilem karakol karakol elinde tutanaklarla çözüm beklerken o dönem yürürlükte olan İstanbul Sözleşmesi uygulanmış olsaydı Çilem özsavunma uygulamak zorunda kalmayacaktı” dedi.

‘CEZADAN DÖNÜLENE KADAR VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Bu kararın kadın dayanışmasına, yaşamak isteyen kadınlara verildiğini belirten Güçlü, kararı tanımadıklarını vurguladı. Güçlü, “Yaşamak ve yaşatmak için kendimizi savunmaktan, örgütlü kötülüğe ve erkek egemenliğine karşı örgütlü kadın mücadelesi vermekten vazgeçmeyeceğiz. Özsavunma haktır, Çilem Doğan yalnız değildir. Çilem’i verilen hapis cezası kararından geri dönülene kadar vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Açıklama atılan sloganlarla son buldu.