Urfa’da taciz faili tutuklandı

  • kadın
  • 11:45 15 Kasım 2021
  • |
img
URFA - Yüksek lisans tezi için Urfa’ya gelen L.A.M., konakladığı evin sahibi tarafından cinsel tacize uğradı. Şikayet üzerine taciz faili tutuklandı. 
 
Bölgedeki aşiret yapıları üzerine yüksek lisans tezi hazırlamak için Çekya Cumhuriyeti’nden 5 kişilik arkadaş grubuyla Urfa’ya gelen L.A.M., konakladığı evin sahibi tarafından cinsel tacize uğradı. 
 
Yüksek lisans tezi için iki ay önce Türkiye’ye gelen 5 kişilik öğrenci grubu, sosyal medya uygulaması üzerinden konaklayacakları bir ev bulduktan sonra Urfa’ya geldi. Evin bulunduğu binada aynı zamanda güzellik merkezi de bulunan ev sahibi Aydın Dağ, öğrencilerden L.A.M.'yi (20) cilt bakımı bahanesiyle davet ettiği merkezde taciz etti. Aydın Dağ, Otizmin bir çeşidi olan Asperger Sendromu (Tepkisiz kalma) hastalığı olan L.A.M.’ya cilt bakımı uygulaması sırasında cinsel tacizde bulundu. 
 
TUTUKLANDI 
 
Taciz sonrası L.A.M. ve arkadaşı Urfa Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin desteği ile Sarayönü Polis Karakolu'na giderek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrası gözaltına alınan Aydın Dağ, bir günlük gözaltı sonrası dün gece çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.