Kadınlar kayyım rektörün koruma tedbirini protesto etti

  • kadın
  • 15:39 15 Kasım 2021
  • |
img
İSTANBUL - Boğaziçi Üniversitesi’nin kayyım rektörü Naci İnci için koruma tedbiri kararı aldırmasını protesto eden kadınlar, “Hukukunuzdan adalet saraylarınızdan kan damlıyor” dedi.
 
Sosyalist Kadın Hareketi ve Kadın Meclisleri, 26 Ekim’de  Boğaziçi Üniversitesi kayyım rektörü Naci İnci’nin kendisi hakkında 6284 sayılı kanuna dayalı olarak "ısrarlı takip mağduru" sıfatıyla koruma tedbiri kararı aldırmasını Çağlayan Adliyesi önünde protesto etti. “6284 Nacilere değil kadınlara uygulansın” pankartının açıldığı açıklamada, “Adalet biziz susmayacağız” ve “Yaşasın kadın dayanışması” dövizleri taşındı. Açıklamada sık sık, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atıldı.
 
KADINLAR İÇİN DEĞİL İNCİ İÇİN KULLANDI
 
Açıklamayı okuyan Sosyalist Kadın Hareketi üyesi Damla Gümüş, 26 Ekim tarihinde Naci İnci’nin 13 öğrenciye karşı tedbir kararı aldırdığını hatırlatarak, verilen kararla yasanın esnetildiğini belirtti. Gümüş, “6284'ün kadınlar için değil, kayyum Naci için uygulanmasını kabul etmeyen; kırmızı boyalarıyla katledilen kadınların kanı elinizde diye haykıran kadın öğrenciler yargılanıyor. Öğrencilere, kadın katillerine verilmeyen cezalar verilmeye çalışılıyor” dedi.
 
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HAYATİDİR
 
6284’ten ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediklerini belirten Gümüş, “6284 kadınların yaşaması için hayatidir, kadınlar için etkin uygulanmalıdır. Kazanılmış haklarımızı kendi çıkarlarınıza göre kullanmanızı kabul etmiyoruz. 6284'ü kullanarak, 6284'ü savunan kadınları yargılamanızı kabul etmiyoruz” diye belirtti.
 
SARAYDAN KAN DAMLIYOR
 
 İnci’nin aldırdığı tedbir kararı için rektörlük önünde açıklama yaptıkları için ifadeye çağrılan öğrencilerden Beliz İnce ise, “Devlet kadınlar için almadığı 6284 tedbirini kayyım Naci için alarak bizleri korkutmaya, sindirmeye çalışıyor. Üstelik buna karşı eyleme geçen kadınları da hapis, gözaltı ve yurt dışı yasaklarıyla korkutmaya çalışıyor. Biz kabul etmiyoruz. Bizim için bu yasaklar geçerli değildir. Hukukunuzdan adalet saraylarınızdan kan damlıyor. Biz buradayız 6284’ü savunmaya devam edeceğiz” diyerek tepki gösterdi.
 
Konuşmanın ardından İnce ile birlikte 2 öğrenci ifade vermek üzere Vatan’da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gitti.