Başaran: AKP'nin politikaları kadınları ölümle yüz yüze bırakıyor

  • kadın
  • 16:41 17 Kasım 2021
  • |
img
BATMAN - HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, bir kadını katleden, bir kadını yaralayan fail Doğan Demir’in halen gözaltına alınmamasına tepki göstererek, AKP’nin politikaları nedeniyle kadınların ölümle yüz yüze kaldığını söyledi. 
 
Batman’ın Çamlıtepe Mahallesi’nde Doğan Demir adlı erkeğin dini nikahlı evli olduğu Müzeyyen Karabulut'u yaralaması ve kardeşi Sultan Karabulut’u ise katletmesi protesto edildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü binası önünde yapılan eylem, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, HDP Kadın Meclis Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve kadınlar katıldı. 
 
ÖNLEM ALINMADI
 
HDP Kadın Meclis Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, AKP’nin cezasızlık ve kadın düşmanı politikaları nedeniyle kadınların her gün ölümle yüz yüze kaldığını belirterek, “Dün Batman’da katledilen kadın, dini nikahlı eşi tarafından defalarca tehdit edilmesine rağmen önlem alınmadığı için vahşice saldırıya uğradı. Bu saldırıda Sultan Karabulut yaşamını yitirirken Müzeyyen ise ağır yaralandı. Durumu ciddiyetini koruyor. Ve katil halen gözaltına alınmış değil” dedi.
 
YARGI GÖRMEZDEN GELİYOR
 
Kadın mücadelesi yürütenlerin cezaevlerinde tutulduğunu dile getiren Başaran, “Erkekler ellini kolunu sallayarak iktidardan aldığı destek ile her gün suç işlemeye devam ediyor. İstanbul Sözleşmesi talebinde bulunan kadınların karşısına çıkan kolluk, kadınlar katledilirken ortada yok. Kadınlar defalarca kez koruma talep ederken, yargı bu talebi görmezden geliyor. Kendini koruyan kadına ceza kesen yargı, koruma veya uzaklaştırma kararı isteyen kadınlara bu hakkı tanımıyor” dedi. 
 
Kadınların alanlarda olacaklarını ifade eden Başaran, “25 Kasım haftasında kadınlara reva görülen cinayetler. Ama biz bu zihniyete karşı mücadelemizi büyüterek devam ettireceğiz” diye konuştu.
 
Açıklama “Jin jiyan azadî” sloganıyla son erdi.