Kadınlar İzmir'de kitlesel açıklama yapacak

  • kadın
  • 12:19 18 Kasım 2021
  • |
img

İZMİR - 25 Kasım etkinliklerini Deniz Poyraz’a atfeden HDP Kadın Meclisi, tüm kadınları yarın İzmir'de gerçekleştirilecek kitlesel açıklamaya katılmaya çağırdı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yarın akşam saat 18.00'da Alsancak ÖSYM önünde yapacağı kitlesel açıklamaya dair basın toplantısı düzenledi. HDP İzmir İl Örgütü’nde yapılan toplantı salonuna “Erkek devlet şiddetine, savaşa, yoksulluğa karşı her yerdeyiz” pankartı asıldı.

HDP İzmir Kadın Meclisi üyesi Ayşe Özdamar, kadınların evde, sokakta, işte, zindanda erkek-devlet şiddetinin her türlüsüyle karşılaştıklarını söyledi. “Susmuyoruz, tek bir kadının kirpiği yere düşmeyene kadar mücadelede kararlıyız” diyen Özdamar, ekonomik krize karşı da mücadele ettiklerini söyledi. Özdamar, “Erkek egemen sistem ve kapitalizmin yarattığı ekonomik kriz bize çifte sömürü olarak geri dönüyor. Yoksulluğumuz giderek derinleşiyor. Ekonomik kriz gerekçesiyle ilk işten atılanlar biz kadınlar oluyoruz. Kadın emeği güvencesiz, esnek ve ucuz işgücü alanına hapsedilmeye çalışılıyor. Biz kadınlar, haklarımız ve hayatlarımız güvenceye kavuşana kadar isyandayız. Yüzlerce yıllık mücadele sonucu elde ettiğimiz medeni ve hukuki haklarımızın arkasındayız” dedi.
 
'HESAP SORACAĞIZ'
 
İl binalarına yapılan saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın hesabını sormakta kararlı olduklarını ifade eden Özdamar, katliamla ilgili soruşturmanın yürütülüş biçiminden adil bir muhakemenin imkansız hale geldiğini aktardı. Yaşanan siyasal cinayette gerçeklerin bir gün mutlaka gün yüzüne çıkacağını kaydeden Özdamar, “Kadınların ahını ve acısını yerde bırakmamak için ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı, çaresizliğe karşı umudu, korkuya karşı cesareti savunmak için kenetlendik. Öz gücümüz, öz savunmamız ve dayanışma ağları ile birbirimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye belirtti.
 
AÇIKLAMAYA DAVET 
 
Özdamar, bu yıl yapacakları 25 Kasım eylem ve etkinlikleri Deniz Poyraz’a atfettiklerini söyleyerek, startını yarın İzmir'den vereceklerini aktardı. Özdamar, HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve emek komisyonundan sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse’nin de katılacağı kitlesel basın açıklamasına tüm kadınları davet etti.