Savur’da 25 Kasım etkinliği

  • kadın
  • 18:34 18 Kasım 2021
  • |
img

MARDİN- HDP Kadın Meclisi ve TJA, 25 Kasım etkinlikleri kapsamında Savur ilçesinde kadın ve çocukların katılımıyla etkinlik gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyesi kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısı ile bugün Mardin’in Savur ilçesinde etkinlik düzenledi. Savur’a bağlı Barman (Yeşilalan) köyünde Mezopotamya Kültür Sanat Derneği eşliğinde çocuk ve kadın programı birlikte gerçekleştirildi. Çok sayıda kadının katıldığı programda HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar da yer aldı. İlk olarak çocuk programı yapılan köyde palyaço eşliğinde çocuklarla oyunlar oynanarak şarkılar söylendi.

Ardından kadın dengbejler eşliğinde dengbej programı yapıldı. Kürtçe ezgilerin seslendirildiği programda kadına dönük şiddetle mücadeleye karşı bilgilendirme yapıldı

‘MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ’

Buluşmada konuşan HDP’li Pero Dündar, Barman’a her gittiğinde çok mutlu olduğunu belirterek, köyün yaşlısından gencine herkesin köyünde kalmayı tercih ettiğini ifade etti. Kürt halkının üzerindeki baskılara karşı mücadele eden kadınından gencine herkesin köyde olduğunu belirterek, kadınların da köyde kalmakta ısrar ederek büyük bir mücadele verdiğini söyledi. Dündar, bu mücadelenin önemli bir mücadele olduğunu belirterek, birlikte kadınların mücadelesini ve Kürt halkı ile diğer halkların birlikte verdiği mücadeleyi büyüteceklerini ifade etti.

Program şarkılar ve “Jin jiyan azadî” sloganları eşliğinde son buldu.