Mersin’de kadınlar sokakları mora boyayacak

  • kadın
  • 09:24 20 Kasım 2021
  • |
img

MERSİN - Mersin Kadın Platformu, 25 Kasım’da "Nefrete ve erkek şiddetine karşı buluşuyoruz " şiarıyla yapacakları yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. 

Mersin Kadın Platformu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 25 Kasım’da 18.30'da Kushimoto Sokak’ta yapılacak yürüyüş için hazırlıklarını tamamladı. “Nefrete ve erkek şiddetine karşı buluşuyoruz” şiarıyla düzenleyecekleri yürüyüş öncesi çağrı yapan kadınlar, şiddete karşı özsavunmanın önemine dikkat çekti. 
 
SOKAKLAR MORA BOYANACAK 
 
Platform üyesi aynı zamanda İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi Eşbaşkanı Zeynep Benli, kadınların son dönemde yaşadığı şiddete dikkat çekerek mücadele vurgusunda bulundu. Salgın döneminde eve kapanmayla en büyük sıkıntıyı kadınların yaşadığını belirten Benli, “Sokaklarda, evde güvende olmadığımız bu süreçte yan yana geldiğimizde güçlü olduğumuzu gördük. Bu noktada birlikte mücadele etmek her zamankinden daha önemli” diye ifade etti. 25 Kasım’da sokakları mora boyayacaklarını söyleyen Benli, kadınları alanlara çıkmaya çağırdı. 
 
25 Kasım haftasında çeşitli eylem ve etkinliklerinin olacağını ifade eden Benli, “Bugün saat 14.00 ile 16.00 arası Özgür Çocuk Parkı’nda etkinlik yapılacak. 25 Kasım’da ise akşam 18.30'da Kushimoto Sokağı’nda yürüyüş olacak” dedi. 
 
EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞI ALANLARA 
 
Kadına yönelik şiddete, emek sömürüsüne karşı tüm alanlarda mücadele ettiklerini ve bu mücadeleyi daha ileriye taşıyacaklarını ifade eden platform üyesi Ceren İnan da “Biz sokakta sesimizi yükseltirken, bir yandan şiddetle karşı karşıya kalıyoruz. Erkek devlet şiddetine karşı mücadele ediyor ve birbirimizden güç alıyoruz. Özellikle şiddete karşı herkesi özsavunmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.