Şiddeti reva görenlerin gururu!

  • kadın
  • 11:04 2 Aralık 2021
  • |
img
HABER MERKEZİ - Gündemden düşmeyen kadına yönelik şiddet ve katliama kayıtsız kalanlar, yıllarca sistematik şiddete maruz kalan 73 yaşındaki Hatice Ekemen’i bugün konukevine yerleştirmenin gururunu yaşıyor. 
 
Erkek şiddeti sonucu günde en az 4 kadının yaşamını yitirdiği Türkiye’de, kadın ve çocuklara yönelik suçlar, yetkililerin kayıtsızlığı nedeniyle dur durak bilmeden devam ediyor.  
 
KOCAELİ 
 
Kocaeli Gültepe Fatih Mahallesi'nde yaşayan ve yıllarca sistematik şiddete maruz bırakılan 73 yaşındaki Hatice Ekemen, her defasında şikayet için gittiği karakoldan “akli dengesi yerinde değil” iddiasıyla dinlenmeden geri gönderildi. Yaşlı kadının şikayetleri kabul edilmeyince mahalleli, aralarında imza toplayarak durumu yetkililere bildirdi. En son ise birkaç gün önce sanal medyada, kadının darp edildiğine dair paylaşılan videosu birçok kesimin tepkisine neden oldu.
 
Tepkilerin artması üzerine gözaltına alınan şiddet faili Hikmet Ekemen, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Hastaneye kaldırılan Hatice Ekemen de tedavisi tamamlandıktan sonra aynı eve geri gönderildi. 
 
Yıllarca yaşanılanlara göz yuman yetkililer, bugün yaşlı kadını konukevine yerleştirmenin gururuyla açıklamalarda bulundu. 
 
ANTALYA 
 
Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Çıplak Mahallesi’nde yaşayan Hayriye Alkutay (30), gece saatlerinde boşandığı Mustafa Ayata tarafından ateşli silahla katledildi. Saldırıda, Hayriye’nin iki kardeşi de yaralandı.
 
Olay yerine çağırılan sağlık ekipleri, iki çocuğu olan Alkutay’ın yaşamını yitirdiğini belirlerken,  yaralı kardeşleri ise hastaneye kaldırıldı. 
 
Saldırı sonrası olay yerinden kaçan Ayata, yakalanıp gözaltına alındı. 
 
BARTIN 
 
Bartın'da kayıp olarak aranan ve cenazesi 29 Kasım’da evine bir 1 kilometre mesafedeki su kuyusunda bulunan Songül Sarı, kuyunun girişine aile üyelerinden 3 kişinin ismini yazıp, ölümünden söz konusu bu kişileri sorumlu tutmuştu. İsimleri yazılan 3 kişi, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Sarı’nın  ölümünden sorumluğu tuttuğu babası E.S. ile kardeşleri İ.S. ve Ü.S., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İki kardeş ve baba ifadelerinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı.
 
ADANA 
 
Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Atakent Mahallesi'nde 24 Kasım'da 20 yaşındaki Ekin Yıldız Gökçe, ateşli silahla yaralanmış olarak bulundu. Bir apartmanın bodrum katında vurulduğu ve sürünerek apartmanın bahçesine çıktığı düşünülen Gökçe, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Polisin başlattığı soruşturma kapsamında, Gökçe’nin yaralı bulunduğu apartmanda ikamet eden 3 kişi gözaltına alındı. 3 kişi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 
 
Daha sonra soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Tolga A.’nın Yüreğir ilçesine bağlı Sinanpaşa Mahallesi’nde bir evde saklandığı tespit edildi. Eve baskın düzenleyen polisler Tolga A. ile kendisine yardım eden Yusuf Ç. ve Batuhan E.’yi gözaltına aldı. Tolga A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Yusuf Ç. ve Batuhan E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.