Sezen Ünlü davasında 'tecavüz başvurusu' incelenecek

  • kadın
  • 15:20 8 Aralık 2021
  • |
img
İZMİR -  Sezen Ünlü’ye tecavüz eden ve 5 aylık hamileyken katleden Anıl Yolum'un yargılandığı davada, tecavüze dair karakola yapılan başvurunun incelenmesine karar verildi. 
 
İzmir Konak ilçesinde 26 Mart’ta Anıl Yolum’un tecavüzüne uğradıktan sonra katledilen 17 yaşındaki Sezen Ünlü’nün ölümüyle ilgili açılan davanın ilk duruşması görüldü. 5 aylık hamile olan Ünlü'yü katleden Yolum hakkında “Gebe olduğu bilinen kadını öldürme” ve “Çocuğu kasten öldürmek” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle açılan dava duruşması İzmir Bayraklı Adliyesi 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu Anıl Yolum duruşmada hazır bulundu. Taraf avukatları ve Ünlü’nün babası Serdar Ünlü de duruşmaya katıldı.
 
Duruşma kimlik tespiti ile başladı. Sanık Yolum, olay anını hatırlamadığını söyledi. Yolum, mahkeme heyetinin suç aletini neden yanında taşıdığına ilişkin soruya, "her zaman yanımda taşıyordum" cevabı verdi. 
 
Ünlü’nün babası Serdar Ünlü ise, failin kızını tecavüze maruz bıraktığı ve evliliğe zorladığını aktardı. Baba Ünlü, dini nikahın ardından kızına şiddet uygulandığını, bu nedenle karakoldan uzaklaştırma kararı aldıklarını anımsattı. Mahkemede, olaya tanık olan 2 kişinin de ifadelerine başvurdu. Tanıklar, olay anına dair gördüklerini anlatarak, sanık Yolum'un kendilerini katliamla ilişkilendirmekle tehdit ettiğini aktardı. 
 
İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) temsilcilerinin yaptığı müdahillik talebi mahkeme tarafından reddedildi.
 
TECAVÜZÜN İNCELENMESİ İSTENİLDİ
 
Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmada yeni tanıkların dinlenmesine ve Yolum’un Ünlü'yü cinsel istismara maruz bıraktığına ilişkin Boğaziçi Polis Karakolu’na yapılan başvurunun İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca incelenmesine karar verdi.
 
Mahkeme heyeti, Yolum’un tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 1 Şubat 2022’ye erteledi.