Kadın siyasetçiler: Aysel Tuğluk serbest bırakılsın

img
HABER MERKEZİ - Avrupa'daki kadın siyasetçiler, Aysel Tuğluk'un sağlık durumuna dikkat çekerek, tahliye edilmesini istedi. 
 
Avrupa'daki Kürt kadın siyasetçiler, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un serbest bırakılması talebiyle yazılı açıklama yaptı. Kandıra F Tipi Cezaevinde bulunan Tuğluk'un sağlık durumuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bir ülkede demokrasinin gelişim düzeyini belirleyen önemli kriterlerinden biri cezaevleridir. Türkiye, 384 cezaevi, 300 bine yaklaşan tutuklusu ve yaşanan insan hakkı ihlalleriyle demokrasinin kırıntısının bile kalmadığı bir ülkedir. Bin 605 hasta tutuklunun olduğu cezaevlerinde, hasta tutsaklar siyasi nedenlerle tahliye edilmeyip ölüme terk edilmektedir. İşte bu siyasi tutsaklardan biri Aysel Tuğluk’tur.”
 
DURUMU AĞIRLAŞIYOR
 
Cezaevi koşullarında hastalığı hızla ilerleyen Aysel Tuğluk’a Kocaeli Üniversitesi Adli Tıp Bölümü tarafından oybirliğiyle “cezaevinde kalamaz” raporu verildiği belirtilen açıklamada, “Ancak Adalet Bakanlığının kesin rapor İçin gönderdiği İstanbul Adli Tıp kurumu tamamen siyasi bir yaklaşımla 'Cezaevinde kalabilir' raporu vererek arkadaşımızın hastalığının her geçen gün ağırlaşmasana neden olmaktadır” denildi. 
 
YÜRÜTTÜKLERİ ÇALIŞMALAR
 
Aysel'in arkadaşları olarak, ağır hastalığı nedeniyle derhal tahliye edilmesi ve tedavisinin dışarıda yapılması için bazı girişimlerde bulunduğunu ifade eden kadın siyasetçiler, “Adalet Bakanlığı üzerinde demokratik bir baskı oluşturmak amacıyla, basın ve yayın organlarına, Avrupa'daki parlamenterlere, insan hakları kurumlarına, sağlık örgütlerine, CPT'ye, Avrupa Parlamentosu'na ve dünyadaki kadın örgütlerine Aysel Tuğluk ile dayanışmaya davet etmek için mektup yazıp, temas kurduk, randevular aldık. Aysel Tuğluk  ve onun şahsında tüm hasta tutuklular özgür kalana kadar bu çalışmayı sürdüreceğiz" dedi. 
 
Açıklamada imzası bulunan kadın siyasetçilerin isimleri şöyle; Selma Irmak, Leyla Birlik, Filiz Koçali, Yurdusev Özsokmenler, Dilek Öcalan, Nursel Aydoğan, Saadet Becerikli, Sibel Yiğitalp, Leyla İmret, Bedia Özgökçe, Tuğba Hezer, Besime Konca.