Cezaevi firarisi Veli Yılmaz ölüm tehditlerine devam ediyor

img
İSTANBUL - Vildan Yılmaz, boşanma aşamasında olduğu ve cezaevi firarisi Veli Yılmaz tarafından ölümle tehdit ediliyor. Yılmaz’ın avukatı, “Vildan’ı her an kaybedebiliriz” diyerek kadın örgütlerine çağrı yaptı. 
 
İstanbul Esenyurt’ta yaşayan Vildan Yılmaz, boşanma aşamasında olduğu cezaevi firarisi Veli Yılmaz tarafından ölümle tehdit ediliyor. Birçok suçtan kaydı olan Veli Yılmaz, 11 Ocak’ta Vildan Yılmaz’a saldırarak onu katletmek istedi. Jinnews’in haberine göre, Vildan Yılmaz, kendi evinde 4 gün boyunca çocuğunun gözü önünde ağır işkenceye uğradı. Veli Yılmaz’ın elinden kaçarak ailesinin yanına yerleşen Vildan Yılmaz, boşanma davası açtı. 
 
CEZAEVİNDEN FİRAR ETTİ 
 
Sistematik şiddet ve işkenceye dair hakkında işlem yapılmayan Veli Yılmaz, bir süre sonra adli bir suçtan tutuklandı. Fail, daha sonra açık cezaevine konuldu. Vildan Yılmaz’ı sık sık ölümle tehdit eden Veli Yılmaz, bir süre sonra cezaevinden firar etti. 
 
Fail, firari olarak dışarıda dolaşmaya devam ederken, 11 Ocak’ta işe gitmek için evden çıkan Vildan Yılmaz’ı takip ederek, tekrar önünü kesti. Korunmak için bir markete sığınan kadının peşinden giden Veli Yılmaz, marketin içinde şiddet uyguladı.
 
YİNE YAKALANMADI 
 
Market sahibinin kapıyı kapatması ile kurtulan Vildan Yılmaz, hastaneye kaldırıldı. Fail Veli Yılmaz ise olay yerinden kaçtı. Tedavisi tamamlanan Vildan Yılmaz, bir kez daha failden şikayetçi oldu. Bunun üzerine fail hakkında “tehdit” , “hakaret” ve “kasten yaralama” suçlarından işlem başlatıldı. 
 
'VİLDAN’I KAYBEDEBİLİRİZ'
 
Vildan Yılmaz’ın avukatı Burcu Çelik Özkan, failinin hala yakalanmadığını hatırlatarak, “Esnaf araya girmese Vildan’ı kaybedebilirdik. Göz göre göre kaybedebiliriz. Durum çok ciddi. Her defasında bir aylık uzaklaştırma kararı veriliyor. Bu da mahkemelerin kadının beyanını esas almamasından kaynaklı” ifadelerini kullandı.
 
Av. Özkan, Yıldan Yılmaz’ın sesini duyurmak için kadın örgütlerine çağrı yaptı.