Şiddet gören kadın yaşamını yitirdi, failler serbest

img
ANKARA - "Cin çıkartma" adı altında şiddete maruz kaldıktan sonra yaşamını yitiren Özge Nur Tekin'in ölümüyle ilgili 6 kişi hakkında dava açıldı. 
 
Ankara'nın Keçiören ilçesinde, 8 Mart 2021 tarihinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 30 yaşındaki Özge Nur Tekin'in eşi Selçuk Tekin ve akrabaları hakkında dava açıldı. Özge Nur Tekin'e "cin çıkartma seansı" adı altında şiddet uygulandığı tespit edildi. Ölü Muayene Tutanağı’nda Özge Nur Tekin’in sırt ve kollarında morluklar ile hacamat kesiklerini andıran yaralar belirlendi.
 
6 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
 
Şiddet gören Özge Nur Tekin, bir süre sonra rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayla ilgili gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakılan şüphelilerden eşi Selçuk Tekin hakkında “Eşe karşı kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma”, babası Cemal Efe, annesi Hatun Efe, kayınvalidesi Zöhre Tekin, kadına hacamat yapan Sevim Özbaş ile "hoca" denilen Erdal Kaya hakkında ise “Suça iştirak etme” suçlamalarında bulunuldu. Özge Nur Tekin'in eşi Selçuk Tekin, ifadesinde, Erdal Kaya’nın talimatıyla eşine şiddet uyguladığını ve hacamat işlemi yaptırdığını söyledi. Selçuk Tekin'in ifadesi doğrultusunda Özge Nur Tekin'in babası Cemal Efe, annesi Hatun Efe, kayınvalidesi Zöhre Tekin, hacamat yapan Sevim Özbaş ile Erdal Kaya gözaltına alındı.
 
İDİANAME KABUL EDİLDİ
 
6 kişi, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık, Özge Nur Tekin'in eşi Selçuk Tekin ve diğer 5 kişiyi tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Şüpheliler, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Selçuk Tekin hakkında “Eşe karşı kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma”, 5 kişi hakkında da “Suça iştirak etme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianame, Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı.