Sedef Nur Çağlar’ın ‘kayıp’ günlüğü aranıyor

img
KOCAELİ - Kocaeli'de şüpheli bir şekilde yüksekten düşerek ağır yaralanan Sedef Nur Çağlar’ın tedavisi devam ederken, kanında uyuşturucu madde tespit edilen fail polis Ahmet Ata’nın telefonunda Çağlar’a ait görüntüler çıktı. 
 
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, 10 Ocak’ta polis Ahmet Ata ve Orhun Ç.’nin kaldığı evin penceresinden şüpheli bir şekilde düşerek, ağır yaralanan üniversite öğrencisi Sedef Nur Çağlar’ın (23) tedavisi yoğun bakımda devam ederken, konuyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Olayın ardından bulundukları evde gözaltına alınan polisler Ahmet Ata ve Orhun Ç. ile E.Ş. isimli kadının ifadesi alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 kişiden E.Ş., serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcılığı tarafından ifadesi alınan polis Orhun Ç. de serbest bırakılırken, Ahmet Ata ise tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 
 
12 DAKİKA YERDE KALDI 
 
Ahmet Ata’dan alınan numunelerde uyuşturucuya rastlandı. Olay yeri tespitlerine göre, Çağlar 12 dakika boyunca düştüğü yerde kaldı. O süre içinde ne Ahmet Ata ne evdeki diğer iki kişi ne de başka biri yanına geldi.
 
TELEFONUNDA GÖRÜNTÜ ÇIKTI 
 
Ahmet Ata ifadesinde, Çağlar'ın intihar ettiğini iddia etti. Ancak fail Ata’nın el konulan telefonun “gizli” bölümünde genç kadına ait bazı görüntülerin kaydına ulaşıldı. Bunun üzerine Ata, “Videoları Sedef Nur biliyordu. Şantajım da söz konusu olmadı” diye savunma yaptı. 
 
‘KAYIP GÜNLÜK’ İDDİASI
 
Öte yandan tanık sıfatıyla ifade veren bazı isimler, Çağlar'ın ev arkadaşı Elifnur G.’ye bir günlükten bahsettiğini ve “Ben ölürsem bu günlüğü aileme ver” diye vasiyet ettiğini belirtti.
 
Soruşturmayı yürüten polis, şimdi genç kadının tuttuğu günlüğü arıyor.