Çeviren'i katleden faile müebbet hapis istemi

img

MANİSA - Canan Çeviren'i katleden fail Ferhat İnne'nin yargılandığı duruşmada savcı, İnne'ye müebbet hapis cezası verilmesini istedi. 

Manisa'da 11 Aralık 2020'de Canan Çeviren'i (42) katleden Ferhat İnne'nin (45) yargılandığı 4'üncü duruşma Manisa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. “Tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan İnne, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Canan Çeviren'in ablası Serpil Çınar ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

'TASARLAYARAK ÖLDÜRDÜ'

Duruşmada söz alan Serpil Çınar, sanıktan şikayetçi olduğunu ve en ağır cezayı almasını istedi. Ailenin avukatı Filiz Tuğçe Ayrancı İplikçi ise İnne'nin “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ceza almasını yineleyerek, “Sanık, eski bir askeri personel olduğu için silah kullanmada uzman biri. Yaralama amacıyla vurmak isteseydi başka bir bölgesine ateş ederdi. Ayrıca vurduktan sonra da ilk yardımı bilmesine rağmen yardım etmemiştir. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Fail Ferhat İnne ise savunmasında, “Evet askeri bir personelim. Kabiliyetim de var. Öldürmek isteseydim kafasına ya da kalbine sıkardım. Ateş ettiğimde üzerimde 14 mermi ve 1 silah daha vardı" ifadelerini kullandı.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ

Tarafların dinlenmesinin ardından savcı mütalaasını verdi. Mütalaayı okuyan savcı, suçun tasarlayarak işlendiğine dair unsurların oluşmadığını belirterek, İnne'ye müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Savunma için ek süre veren mahkeme heyeti duruşmayı 8 Şubat'a erteledi.