Cezaevi 8 Mart kartlarına el koydu

img
ANKARA - Şakran Kadın Kapalı Cezaevi İdaresi, siyasetçilerin kadın tutuklulara gönderdiği 8 Mart kartlarına, el koydu.
 
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderdikleri kartlara cezaevi idaresi tarafından el konuldu. Cezaevi idaresinin, kartlarda “örgüt propagandası” ve “suça teşvik” ibarelerinin yer aldığını belirterek el koyduğu belirtildi. 
 
El konulan kartlara ilişkin Başaran, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne ve Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na konunun araştırılması için dilekçe verdi. El konulan kartlara ilişkin HDP tarafından bilgi notu paylaşıldı.
 
‘ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ’
 
İmralı Cezaevi'nden tüm cezaevlerine yayılan tecrit uygulamalarıyla insan haklarının ihlal edildiği belirtilen bilgi notunda, söz konusu kartlarda herhangi bir suç ifadesinin söz konusu olmadığı ifade edildi.  Bilgi notunda, “AKP-MHP iktidarının kadın mücadelesini kriminalize etme çabaları cezaevlerine de sirayet etmiştir. 8 Mart’ta dolup taşan ve Newroz alanlarında da her rengiyle ‘buradayız’ diyen kadın mücadelesi iktidarı o kadar korkutmuştur ki, iş cezaevlerine yollanan kartların içeriğine müdahale edilmesine kadar gelmiştir. Korku haklı bir korkudur, kadın mücadelesi dört duvar arasında bile erkek egemen zihniyeti korkutmaya kadirdir. Bu saldırılar bize geri adım attırmak şöyle dursun, tam tersine gücümüze güç katmamızı sağlamaktadır. Kadın mücadelesi bizi siyasetten uzaklaştırmak, evlere kapatmak, yaşamdan silmek isteyenlerin karşısında dimdik ayaktadır; 8 Mart’ta sel olup taşmakta, Newroz’da baskılara karşı halaya durmaktadır. Asla vazgeçmeyeceğiz, kazanan biz olacağız” denildi.
 
8 MART KARTI
 
Başaran ve Aydeniz tarafından kadın tutuklulara gönderilen kartlarda şu ifadelerin yer aldığı belirtildi:  “Sevgili yoldaşım, kadın özgürlük mücadelemizi bugüne kadar hep birlikte ördük, bundan sonrasında da büyüteceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde içeride, dışarıda, bulunduğumuz her yerden sesimizi alanlara taşıyacak, direnmeye devam edeceğiz. Özgür yarınlarda buluşmak dileğiyle, günümüz kutlu olsun.”