Ankara Emniyeti 8 Mart’a katılan kadınların ailelerini aradı!

img
ANKARA - Kadın örgütleri ve bağımsız feministler, 8 Mart eylemlerine katılan kadınların ailelerinin polis tarafından aranarak tehdit edildiklerini duyurdu. 
 
Ankara’daki kadın örgütleri ve bağımsız feministler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen eylem ve etkinliklere katılan kadınların ailelerinin polis tarafından aranıp tehdit edilmesine ilişkin Mor Mekan’da basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının yapıldığı salona, “Polis şiddeti varsa, isyan var. Yaşasın 8 Mart” yazılı pankartı asıldı. Toplantıda konuşan Hale Baydilli, kitlesel feminist gece yürüyüşlerinin ve 6 Mart’ta yapılan gündüz mitinglerinin 2022’ye damga vurduğunu söyledi.
 
AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı politikalarıyla özel ve kamusal alanda kadına yönelik erkek şiddetinin gittikçe arttığına dikkat çeken Baydilli, “Kadınların emeğine, bedenine ve yaşam hakkına doğrudan saldırının meşru kılındığı bir ülkede yıllardır direnişteyiz. Ve artık farkındayız, değiştirecek gücümüz var. Her 25 Kasım ve 8 Mart sonrası eylemlere katıldıkları gerekçe gösterilerek birçok kadının aileleri Ankara Emniyeti tarafından aranıyor. ‘Çocuğunuz ne yaptığını biliyor musun?’ diyerek kadınları şiddetin ortasına atacak fütursuzca hamleler yapılıyor. Devlet eliyle yaşımız kaç olursa aile baskısı kıskacı kurulmak isteniyor” dedi.
 
‘EMNİYET KADINLARI ENGELLEYEMEYECEK’
 
Ankara Emniyeti’nin kadınların önlerine barikat kurduğunu fakat engelleyemediğini belirten Baydilli, “Polis mücadeleyi büyüten kadınları kaçırdı engelleyemedi, psikolojik şiddet uyguladı engelleyemedi, tehditler savurdu engelleyemedi. Polis şiddeti varsa, isyan var. Taktikleriniz boşa, kadınlar birbirine inanıyor, kadınlar birbirini bırakmıyor! Güvenliğimizi tehdit etmekten vazgeçin, erkek şiddetini engelleyin” şeklinde konuştu.
 
‘AMAÇ KADINLARI YILDIRMAK’
 
Kadın Savunma Ağı üyesi Aysun Gençtanır, kadınların yıllardır mücadele ettiklerini ifade ederek, “Kadın arkadaşlarımıza yönelik şiddetin farklı biçimlerde dozu artıyor fakat biz buradayız, yaptıklarımız da ortada. Mücadeleyi büyütmeye ve sürece dair suç duyurusu başta olmak üzere gerekli her şeyi yapacağız. Ankara’nın dört bir yanında sokaklarda olacağız” diye konuştu.
 
Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi Ece Türközü, kadın mücadelesi veren örgütlerin polis eliyle terörize edildiğini dile getirerek, “Özellikle öğrenci arkadaşlarımızın aileleri aranıyor. Aileleri bağlı olduğu kurumun adını vererek ‘çocuklarınızın beyninizi yıkıyorlar’ diye korkutuyorlar. Bütün kadın örgütleri alanlarda varlıklarını göstermeye devam edecek. Bir yere varamayacaklar. İllegal olan kendileridir. Devlet şiddetinin sonuna kadar karşısındayız” ifadelerini kullandı.
 
Bağımsız feminist Latife Kahya, Kürt illerinde kadınlara yönelik baskıları hatırlatarak, “Buradan hep beraber nerede bir baskı varsa birlikte mücadele etmek gerekiyor. Yoksa sırayla hepimize sıra gelecek” dedi.
 
Kadın Savunma Ağı üyesi Buse Üçer, Ankara Emniyeti’nin bu tavrının 8 Mart’ın kitlesel geçmesinden kaynaklandığını ifade ederek, “Bu güçten korkuyorlar. Bu da ne kadar güçlü olduğumuz gösteriyor. Korktukları şey erkek iktidarının yıkılması. Kadınlar erkek iktidarını yıkacak” dedi.