Hastaya cinsel saldırıda bulunan doktor tutuklandı

img

ANKARA - Ankara’da anestezi doktoru olarak çalıştığı hastanede ameliyat olan kadına, cinsel saldırıda bulunan İsa Ö.K. tutuklandı.

Ankara'daki bir hastanede anestezi doktoru olarak görev yapan İsa Ö.K., 25 Mart’ta burun ameliyatı olan G.K. adlı kadın hastaya “cinsel saldırıda bulunmak” suçundan tutuklandı. G.K., 25 Mart'ta hastanede burun ameliyatı olduktan sonra kendisini "Atakan" olarak tanıtan İsa Ö.K.'nin, ultrason çekilen alana gelip perdeleri kapatarak cinsel saldırıda bulunduğunu belirterek, suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla cinsel saldırı faili gözaltına alındı. 
 
NARKOZU GEREKÇE GÖSTERDİ 
 
Gözaltına alınan fail doktor, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunda suçlamaları reddeden İsa Ö.K., hastanın narkozun etkisiyle kendisini yanlış anlamış olabileceğini iddia etti. Fail, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince "Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle nitelikli cinsel saldırı" suçundan tutuklandı.
 
Hastanede olay yerine yakın bölgedeki güvenlik kamerası görüntüleri de soruşturma dosyasında yer alırken, tutuklama müzekkeresinde şu ifadeler yer aldı: "Şüphelinin gerçekleştirmiş olduğu tıbbi müdahalenin gerekliliği hususunda yeterli bir açıklama ortaya koyamaması, yine şüphelinin ilgili tıbbi müdahale sonrasında yapmış olduğu tespit ve işlemleri herhangi bir şekilde kayda almayarak ve ismini Atakan olarak belirterek olay yerinden ayrılmış olması, olayda kuvvetli suç şüphesinin varlığını ortaya koymaktadır. Şüphelinin nitelikli cinsel saldırı suçunu işlediğine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren CD izleme tutanağı içeriği, müşteki ile arasında önceye dayalı bir husumet bulunmaması ve bilgi sahibi şahısların anlatımları dikkate alındığında şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmasının yetersiz kalacağı göz önüne alınarak tutuklanmasına hükmedilmiştir."