Êzidî kadını öldüren Özgün'e 25 yıl hapis cezası

  • kadın
  • 11:02 14 Nisan 2022
  • |
img

MARDİN - Baran Hasan Rasho isimli Êzidî kadını katleden Serkan Özgün’e, yargılandığı davada “Kasten öldürme” suçundan 25 yıl hapis cezası verildi. 

 
Mardin’in Midyat ilçesine bağlı kırsal Şenköy (Ebşî) Mahallesi’nde 6 Ağustos 2021 tarihinde Baran Hasan Rasho isimli Êzidî kadını katleden Serkan Özgün hakkında açılan davanın üçüncü duruşması Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. “Kasten öldürme” suçundan yargılanan Özgün ve avukatlarının yanı sıra Baran Hasan Rasho’nun babası Hasan Rasho Elî ile Êzidî yurttaşlar ve ailenin avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatı ile Mardin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı da duruşmada hazır bulundu.
 
Kimlik tespitinin ardından mahkeme, gelen evrakları okuyarak duruşmaya başlarken, devamında savunmalara geçildi. Sanık Özgün, Rasho'nun ailesinin avukatlarına dönük hakaretlerde bulundu. Ardından sanık avukatları, sanığın cezaevinde yaptığı bir yastığı göstererek, sanığın öldürdüğü kadına aşık olduğu yönünde savunmalar yaptı. Rasho’nun müvekkillerini kandırdığını iddia eden avukatlar, müvekkillerine verilecek cezada haksız tahrik indirimi uygulamasını istedi. 
 
İNDİRİM YAPILMASIN CEZADA
 
Devamında Rasho’nun ailesinin avukatları da yaptıkları savunmada cinayetin kasten ve tasarlayarak işlenen bir cinayet olduğu ve sanığın cezalandırılması gerektiğini söyledi. Avukatlar verilecek cezada indirim de yapılmamasını talep etti.
 
Devamında mütalaası sorulan savcı, sanık Özgün’ün “Kasten öldürme” suçlaması ile cezalandırılmasını istedi. 
 
25 YIL HAPİS CEZASI
 
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, "Kasten öldürme" suçunun unsurlarının oluştuğunu belirterek, sanığa 25 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme sanığa verilen cezada indirim yapılmasına ise yer olmadığını hükmetti.