Uçan Süpürge Vakfı’ndan 'E-Eşitlik Projesi'

  • kadın
  • 15:21 14 Nisan 2022
  • |
img
VAN- Uçan Süpürge Vakfı, şiddet, yasal haklar, temsil eşitsizliği gibi birçok farklı konuda farkındalık oluşturmayı hedefleyen 'E-Eşitlik Projesi'nin tanıtımını gerçekleştirdi. 
 
Uçan Süpürge Vakfı, toplumsal cinsiyet projelerinden biri olan “E-Eşitlik Projesi”nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısını Van’da gerçekleştirdi. Projenin Van ile birlikte Türkiye’nin 7 bölgesinde tanıtılacağını söyleyen Vakfın Genel Koordinatörü Ceren Kurt, projenin amacının herkesin kolaylıkla erişebileceği bir platform yaratmak olduğunu söyledi.
 
'TOPLUMSAL CİNSİYETİ ANLATACAĞIZ'
 
Proje ile birlikte dijital bir ağ tabanı kuracaklarını anlatan Kurt; “Bu ağ tamamen ücretsiz, telefon, tablet ve bilgisayar gibi her türlü kanaldan erişilebilecek bir platform olacak. Bu platformun içerisinde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu her anlamıyla anlatacağımız bir eğitim düşünüyoruz. Bu eğitimde birbirinden uzman hocalarla çalıştık. Platformu hayata geçirmeden evvel de Türkiye’nin 7 bölgesinde kadın örgütlerinden de görüş ve fikir alarak ilerliyoruz. Bu sayede Türkiye’deki tüm kadın örgütlerinin fikir ve görüşünü alarak, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimini ücretsiz ve herkesin ulaşabileceği bir platform haline getirerek aktifleştirmek istiyoruz” dedi.
 
'FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ'
 
Vakıf olarak kadınların ve kadın örgütlerinin mücadelesine olan inançla yola çıktıklarını belirten Kurt, “Uçan Süpürge’nin vizyonu, kadınların güçlendiği ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, herkes için adil bir dünyaya kavuşmak için değişim yaratmaktır. Bu değişimi yaratırken şiddet, yasal haklar, temsil eşitsizliği, görünürlük, üretme ve yaratma gibi birçok farklı konuda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. ‘E-Eşitlik Projesi’ ile kadınların karar alma mekanizmalarına katılımlarını sağlamak, aktif vatandaşlık becerilerini güçlendirmek ve kadınların insan hakları konusunda örgütlü ve bütüncül hareket etmesi amaçlanmıştır” diye konuştu. 
İki gün sürecek olan tanıtım toplantısında kadınların görüş ve önerileri alınacak.