Kübra Özten'i katleden sanık hakim karşısına çıktı

  • kadın
  • 13:13 19 Nisan 2022
  • |
img
ADANA - Kübra Özten'i katleden ve bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Ozan Ali Özten’in tutukluluk halinin devamına karar verildi. 
 
Adana'da 15 Ağustos 2021’de evli olduğu Kübra Özten’i (32) ateşli silahla katleden Ozan Ali Özten ile kendisine yardım eden arkadaşı Mehmet Şahin, Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Fail Özten, "Nitelikli kasten öldürme" ve "6136 Sayılı Yasaya muhalefet" suçlarından yargılanırken, Şahin ise "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan tutuksuz yargılanıyor. 
 
Duruşmaya tutuklu yargılanan fail Özten katılırken, tutuksuz yargılanan Mehmet Şahin katılmadı. Duruşmada sanıkların avukatları, sanığın ailesi, Kübra Özten'in ailesi ve avukatları ile Adana Kadın Platformu üyeleri hazır bulundu. 
 
İddianamenin kısa özetinin okunması ve kimlik tespiti ile başlayan duruşmada savunma yapan fail Özten, hazırlık aşamasında verdiği ifadesi tekrarlayarak, erkeklerin bilindik bahanelerinin arkasına sığındı. Kübra Özten'in ailesi sanıklardan şikayetçi olduklarını aktararak, cezalandırılmalarını istedi. Duruşmada savunma yapan avukatlar da, failin suçunu itiraf ettiğini vurgulayarak, en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Savcı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 17 Haziran'a erteledi.