Tacizi protesto eden öğrenciye disiplin soruşturması

  • kadın
  • 11:56 14 Mayıs 2022
  • |
img
ESKİŞEHİR - Taciz failinin korunmasını protesto eden üniversite öğrencisi Sinem Çelebi hakkında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı disiplin soruşturması açtı.
 
Eskişehir Yunus Emre Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu'nda 18 Nisan'da bir erkek kendini “tesisatçıyım” diyerek tanıtarak kadın öğrencileri taciz etmişti. Taciz faili hakkında herhangi bir işlem yapılmamasına karşı eylem yapan üniversite öğrencisi Sibel Çelebi hakkında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı tarafından disiplin soruşturması açıldı. Dekanlık, 17 Mayıs'ta Çelebi'yi ifade vermesi için Dekanlık’a çağırdı. 
 
NE OLMUŞTU?
 
Eskişehir Yunus Emre Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu'nda 18 Nisan saat 00.00’da Abdülmecit B. isimli erkek kendisini “tesisatçıyım” diye tanıtarak yurt binasına girip, kadınları taciz etmişti. Kadınların tepkisi üzerine gözaltına alınan Abdülmecit B. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
 
İDARE TACİZCİYİ SAVUNDU
 
İdarenin "Adam tacizciye benzemiyordu, art niyetli gözükmüyordu" ve "Olayı büyütmeyin, tacizden ne olacak ki" gibi ifadelerini kamuoyuna teşhir eden kadınlar, öğrencilerin yurtlarına girerken parmak izlerinin okutulmasının zorunlu olduğu, geç kalan öğrencilerin dilekçe yazmak mecburiyetinde bırakıldığı ve kampüsün içinde bulunan yurda, bir erkeğin girip öğrencileri taciz etmesine karşı, yemekhanede ses çıkarma eylemi gerçekleştirmişti.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölüm başkanı Mustafa Erkan Üyümez, ses çıkartma eylemi öncesinde öğrencilerden Sinem Çelebi'yi, "Üstten emir geldi, eylemi yaparsan başına kötü şeyler gelecek” diyerek tehdit etmişti.