Kadınlar: KCDP kapatılamaz

  • kadın
  • 19:48 31 Mayıs 2022
  • |
img

ADANA - Adana'da bir araya gelen kadınlar, yarın görülecek olan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’nin kapatma davasına dikkat çekerek, davaya katılım çağrısı yaptı. 

Adana'da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, yarın İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ni kapatma girişimi ile ilgili açılan davaya dair Adana Garı önünde açıklama yaptı.

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan İpek Sabah Aynal, yarın  İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görülecek olan kapatma davasına dikkat ederek, "Adliyelerde, sokaklarda, meydanlarda, iş yerlerinde ve hayatın her alanında kadın dayanışmasını yaşatmaya devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimiz gibi haklarımızdan, hayatlarımızdan ve örgütlerimizden de vazgeçmeyeceğiz. Dayanışmamızla nice kadının eşit ve özgür yaşamasını sağladığımız gibi, daha cesur ve kararlı mücadeleye devam edeceğiz. Şarkılarımızı özgürce söyleyecek, sloganlarımızla meydanlarda buluşmaya devam edeceğiz. 1 Haziran’da dayanışma ile eşit, özgür ve şiddetsiz bir gelecek için bu sefer aşağıda imzası bulunan kurumlar ve kişiler olarak 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği kapatılamaz' diyoruz" dedi.