‘İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmemekte kararlıyız’

  • kadın
  • 20:49 26 Temmuz 2022
  • |
img

MUĞLA – Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi kararına tepki gösteren Bodrumlu kadınlar, vazgeçmemekte kararlı olduklarını yineledi.

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi, Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi kararına ilişkin Bodrum ilçe meydanında basın açıklaması yaptı. “İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz” pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda kadın katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi Coşkun Deniz Kızak, günde en az 5 kadının öldürüldüğü bir ülkede Danıştay’ın almış olduğu kararın sadece hukuka aykırılık olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Bunun aynı zamanda yaşam hakkının yok sayılması olduğunun altını çizen Kızak, “Devlet her bir yurttaşın yaşam hakkını savunmak ve yaşama hakkının zarar görmemesi için gerekli politikaları oluşturmakla yükümlülüğü var. Bu olmazsa olmaz bir insan hakkı olarak tüm dünyada kabul edilmiş tartışmasız bir olgu iken, Danıştay bu kararıyla, bu hakkın iktidardaki kişilerin kendi savunuları üzerinden vazgeçebilir diyebildi” dedi.

'VAZGEÇMEMEKTE KARARLIYIZ'

Kadınlara yönelik erkek şiddetinin tek bir kişinin kararıyla yok sayılamayacağını vurgulayan Kızak, Danıştay’ın almış olduğu kararın kadınları erkeğin keyfiyetine bırakmakla eş anlamlı olduğunu söyledi. Bunu asla kabul etmeyeceklerine vurgu yapan Kızak, “İstanbul Sözleşmesi devletin şiddet karşısında yapmakla yükümlü olduğu uygulamaları ve süreçlerini tanımlıyor ve kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ni  savunmaya ve Danıştay'a rağmen bu sözleşmeden vazgeçmemeye kararlıyız. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlar olarak mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.