Patnos’ta Teşî Kadın Danışma Merkezi açıldı

  • kadın
  • 13:58 28 Temmuz 2022
  • |
img
AĞRI - Patnos Belediyesi, kadına yönelik şiddet ve sosyal destek noktasında faaliyetlerin yürütüleceği Teşî Kadın Dayanışma Merkezi’nin açılışını yaptı.  
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Ağrı’nın Patnos Belediyesi bünyesinde Teşî Kadın Dayanışma Merkezi açıldı. Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyeleri,  yerine kayyım atanan kadın belediye eşbaşkanları ve çok sayıda partili kadın açılışa katıldı.  Kadınlar, açılış öncesi HDP İlçe Örgütü binası önünde bir araya geldi. Kadınlar daha sonra “Jin, jiyan, azadî” ve “Bijî berxwedana jinan” sloganlarıyla Beylerbeyi caddesindeki merkezin önüne yürüdü.   
 
KADIN ÖZGÜRLÜKÇÜ SİSTEM  
 
Açılışta konuşan Patnos Belediye Eşbaşkanı Müşerref Geçer, erkek egemen iktidara karşı yaşamın her alanında olacaklarını vurguladı. Geçer, “Kazandığımız tüm belediyelerde eşit temsiliyet ilkemizi hayata geçirdik. Kadın mücadelesini ve kazanımlarını hedef alan kayyımlara karşı kadın özgürlükçü yerel yönetimler sistemimizi hayata geçirmeye devam ettik. Kadın merkezini kapatan, kadın müdürlüklerine erkek atayan, kadın sığınaklarını kapatarak kadınların başvuracağı bir mekanizmayı bırakmayan kayyım sistemine karşı mücadelemizi büyüttük” şeklinde konuştu.
 
“Eşbaşkanlık mor çizgimizdir” demekten vazgeçmeyeceklerine dikkati çeken Geçer, “Yeniden ve yerinde inşa perspektifiyle merkezimizi açarak, kadına yönelik şiddetle mücadele edeceğiz” dedi.
 
Kadınlar daha sonra merkezin açılışını yaptı.