'Arkamda devlet var' diyerek tecavüz girişiminde bulundu

  • kadın
  • 10:04 10 Ağustos 2022
  • |
DİYARBAKIR - "Arkamda devlet var" diyen Baran Kızıl, İpek Gülşen’i dolandırdı, darp etti, tecavüz girişiminde bulundu. Gülşen, suç duyurusunda bulunarak Kızıl’ın tutuklanmasını istedi. 
 
Diyarbakır’da yaşayan İpek Gülşen, iş başvurusu üzerine Ocak ayında tanıştığı Baran Kızıl adlı erkek tarafından önce dolandırıldı, taciz edildi ve tecavüz tehditlerine maruz kaldı. Gülşen, ölüm tehditleriyle devam eden süreci Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlatarak, kadınlara destek ve dayanışma çağrısı yaptı. 
İŞ VAADİYLE DOLANDIRILDI
 
Kızıl’ın verdiği iş ilanına yaptığı başvuru üzerine Baran Kızıl ile tanıştığını ifade eden Gülşen, kendisine işe alındığı bilgisinin verildiğini, ancak marketin 15 gün içinde açılışının gerçekleşeceğini söylediğini aktardı. 2 ay geçmesine rağmen kendisine dönüş sağlanmadığını dile getiren Gülşen, bu nedenle başka bir işte çalışmaya başladığını anlattı. 2 ay sonra kendisini telefonla arayan Baran Kızıl’ın marketin açıldığını ve işe başlayabileceğini söylemesi üzerine Gülşen, başka bir arkadaşını Baran Kızıl’a yönlendirdiğini dile getirdi. 
 
FARKLI İŞ TEKLİFLERİ 
 
Kızıl’ın bir süre sonra kendisine farklı bir iş tekliyle yeniden ulaştığını dile getiren Gülşen, yaşananları şu şekilde anlattı: “Unicorn Girişim adında bir şirketin olduğunu, kazancın yüksek olduğunu söyledi. Bu işi anlatması için buluştuk ve işi anlattı. Bende bu yatırım işini yapmak istemediğimi söyledim. Daha sonra tekrar benimle iletişime geçti. Hal hatır sorardı, sürekli çağrı merkezinde çalışma koşullarımın ağır olduğunu söylüyor ve işten çıkmam için beni yönlendiriyordu.  Onun yanında yüksek maaşla çalışmamı, milletvekilleriyle ilişkisinin iyi olduğunu ve kurumlara işçi aldığını dile getiriyordu. Benimde Tıbbi Sekreterlik sertifikam vardı, çevresi geniş diye bunu dile getirdim.”
 
MARDİN VALİLİĞİ'NDE İŞ VAADİ 
 
Daha sonra Kızıl’ın Mardin Valiliği’nde iş vaadiyle kendisini aradığını aktaran Gülşen, “Bir gün Mardin’deki işin onaylandığını ve evraklarımla birlikte Mardin’e gitmemiz gerektiğini söyledi, fakat sonra iptal olduğunu söyledi. Bu işler ilerlerken bana halen o Unicorn’dan da söz etmeye devam ediyordu. Kredi çekmem gerektiğini, gelen faizleri kendisinin karşılayacağı sözünü verdi. Bu söz üzerine ben de bir bankadan 50 bin lira çektim. Fast yoluyla bu parayı gönderdim. Bir yandan da Mardin’deki iş için bekliyorduk. Birkaç zaman geçtikten sonra, bankanın faizlerinin fazla olduğunu ve 30 bin lira daha çekmem gerektiğini söyledi. Sonrasında ise beni aradı ve Mardin’deki işin olduğunu, oraya kadrolu olarak bilgi işleme alındığımı söyledi” dedi. 
 
'ARKAMDA DEVLET VAR' TEHDİDİ 
 
Mardin Valiliği’ndeki iş vaadi içinde Kızıl’ın kendisinden para aldığını ifade eden Gülşen, “Bu paraları verdikten sonra tekrar Mardin’e gitmek için beni aradı ve Nisan’ın 15’inde işe başlayacağımı söyledi. Mardin’e gittiğimizde, Kızıl tarafından tacize uğradım. Videolarımı çektiğini söyledi” diye konuştu. 
 
Kızıl’ın tekrar para istemesi üzerine yaşadıklarını ailesine anlattığını dile getiren Gülşen, “Parayı yatırmayınca beni ve ailemi öldüreceğini söyledi. Sonra ben onla tekrar buluştum ve Mardin’deki işi istemediğimi, yatırımdaki paraları da geri istediğimi söyledim. Aracın içinde beni dövdü, hakaret etti. Beni araçtan atmaya kalktı. Bana, ‘Sen benle baş edeceğini mi sanıyorsun, ben bu evrakları sildirtiyorum, benim arkamda devlet var’ dedi. Ben de kendimi araçtan attım, bir plazanın arkasına saklandım” şeklinde anlattı. 
 
DARP, ŞİDDET VE TECAVÜZ GİRİŞİMİ 
 
Kızıl’ın kendisini tehdit etmeye devam etmesi üzerine buluşmaya gittiğini ve tekrar şiddete uğradığını aktaran Gülşen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ailemi yok edeceklerini söyledi. Bende aileme zarar gelmesin diye yanına gittim. Aracın içinde beni dövdü ve tehdit etti. ‘Seni yok ederiz’ dedi. Ben de korktuğum için darp raporu almadan eve gittim. Tehditleri sürüyordu, elinde video olduğunu söylüyordu. Bende bu yüzden intihara teşebbüs ettim. 4 gün boyunca yoğun bakımda kaldım. Sonrasında bu adam yine araçla önümü kesti ve saldırdı. Orada baya bir tartışma oldu ve çevredekiler toplandı. ‘Sen bana tecavüz etmeye kalkmadın mı’ demem üzerine ‘olabilir’ deyince, oradaki kadınlar ona saldırdı. Polisler de araya girince karakolluk olduk.”
 
'ÖLMEK İSTEMİYORUM'
 
Yaşananların ardından Kızıl hakkında Kayapınar ilçesindeki Huzur Polis Karakolu'na şikayette bulunduğunu söyleyen Gülşen, “Ben şikayet ettiğimde, 55 dosyası vardı. Bir arkadaş daha şikayete gittiğinde, 61 dosyası olmuş. Bu adam ‘Benim arkamda devlet, MİT var’ diyordu. Arkasının güçlü olduğunu söylüyordu. 55 dosyası varken, nasıl hapse girmiyor? Bu adam çevredeki bütün halkı dolandırıyor. Beni mağdur etti. Ben diğer kadınlar gibi ölmek istemiyorum. Ben diğer kadınlar gibi öldükten sonra sesimin duyulmasını istemiyorum, ben insanların şimdi sesimi duymasını istiyorum. İnsanların şuan da yanımda olmasını ve destek olmasını istiyorum. Bugün ben dolandırıldım, şiddete maruz kaldım, iftiraya uğradım, yarın Baran Kızıl isimli şahıs başka kadına yapabilir. Bunlar bir çete. Bu kadar insanları dolandırıyor, kimse bir şey yapamıyor. Kadınların yanımda olmasını istiyorum” diye seslendi. 
 
SUÇ DOSYASI KABARIK
 
“55 tane dosyası varken, devlet neden bir şey yapmıyor?” diye soran Gülşen, şöyle konuştu: “Bu adam insanları dolandırıyor, taciz ediyor, neden dışarıda? Devlet neden bu konuda görevini yapmıyor? Darp edildim, intihara teşebbüs ettim. Ama hiçbir işlem yapılmadı. Benim şikayet ettiğim süre içerisinde tutuklansaydı, 55 dosya ile sınırlı kalacaktı ama tutuklanmadığı için dosya sayısı 61’e çıktı. Demek ki dolandırılan birçok insan var ve devlet bir şey yapmadığı sürece de bu sayı çoğalacak. Devlet bu konuda bir şey yapmıyorsa, o zaman gerçekten arkasında devlet var. Bana suç dosyalarının silindiğini söyledi. Dosyaları silindiği için bu adam dışarıda.” 
 
Gülşen, son olarak kendisini dolandıran, darp eden, tecavüz girişiminde bulunan Baran Kızıl’ın tutuklanmasını istedi, kadınlara da destek ve dayanışma çağrısında bulundu. 
 
Telefonla ulaştığımız söz konusu marketin yetkilisi, Baran Kızıl isimli şahsın işveren olmadığını, iş başvurularının da markette forum üzerinden yapıldığını ve mağdur edilen İpek Gülşen'in de kendilerine bir başvurusunun olmadığını dile getirdi. 
 
MA / Eylem Akdağ - Müjdat Can