Belkız Çakıl öldürüldü mü?

  • kadın
  • 09:40 13 Ağustos 2022
  • |
img
İZMİR – İzmir’de şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Belkız Çakıl için "doğalgaz patlaması sonucu", "intihar etti" ve "kaza sonucu yandı" iddiaları ortaya atıldı. Ancak, Çakıl’ın yaşamını yitirdiği evin görüntüsü öldürülmüş olma ihtimalini güçlendiriyor. 
 
İzmir’de 25 Haziran Cumartesi günü Belkız Çakıl (23), bedeninin yüzde 80’i yanmış olarak Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra Bozyaka Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavi altına alınan Çakıl, 27 Haziran’da yaşamını yitirdi. Olaya ilişkin başlatılan soruşturmada, kadının yakınlarının çelişkili ifadeleri ve olay yerine ait fotoğraflar şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Çakıl’ın katledilmiş olma ihtimalini güçlendiriyor.  
 
Edindiğimiz bilgilere göre, Belkız Çakıl ve Davut Yüksel bir süre önce nişanlandı. Davut Yüksel’in uyuşturucu bağımlısı olduğunun iddia edilmesi üzerine Çakıl ve Yüksel arasında son günlerde anlaşmazlıklar yaşanmaya başladı. Bunun üzerine Yüksel, 25 Haziran’da Çakıl’ı evlilik sonrası yaşayacakları Torbalı ilçesinde bulunan eve çağırdı. Bir süre sonra da Çakıl, yüzde 80 yanmış ve bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırıldı. 
 
ÇELİŞKİLİ İFADELERDE BULUNDULAR 
 
Aynı evde yüzde 5 oranında zarar gören Davut Yüksel, ilk ifadesinde evde doğal gaz patlaması yaşandığını iddia etti. Yüksel, ikinci ifadesinde ise, “Mutfakta pet şişe içinde benzin vardı. Pet şişeyi dışarı atınca elimde sigara izmariti olduğu için alev aldı. Tutuşan alevler sonucu yangın çıktı. Ben kendimde tutuşan alevleri kısa sürede söndürdüm. Belkız söndüremediği için çok yandı” dedi. Davut Yüksel, 2 gün sonra tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu. 
 
Daha sonra ise olayın intihar olduğu Çakıl'ın üzerine benzin dökerek kendini yaktığı iddia edildi. Çakıl’ın annesi ise, yakınlarına hastanede kızıyla görüştüğünde bilincinin açık olduğunu kızının kendisine intihar ettiğini söylediğini öne sürdü. Çelişkili ifadeler üzerine İzmir Emniyeti Cinayet Büro Amirliği, olayın yaşandığı eve giderek inceleme yaptı. Ancak olaya dair gözaltı ya da tutuklama olup olmadığı bilgisine henüz ulaşılamadı. Şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Çakıl’ın ailesi, Torbalı’da oturmasına rağmen Çakıl’ın cenazesi Çiğli’de defnedildi. 
 
FOTOĞRAFLAR İDDİALARI YALANLIYOR
 
Ajansımızın ulaştığı Çakıl ve Yüksel'in son görüştükleri eve ait fotoğraflar ise hem “doğalgaz patlaması” hem de “intihar” iddialarını yalanlıyor. 
 
*İlk karede Çakıl’ın eşyalarının poşetlere doldurulduğu ve bir bavul görülüyor. 
 
 
*İkinci karede, Çakıl ve Yüksel’in yerlere saçılmış fotoğrafları, halılar ve eşyalar dağıtılmış olarak görülüyor. 
 
 
*Üçüncü karede de yine halının ve koltuk minderlerinin dağılmış hali görülüyor. 
 
 
 
*Mutfağa ait görüntüde ise sadece üst kısmı yanmış ve devrilmiş bir sandalye, dağılmış bir halı ve yerde küller görülüyor. İddia edildiği gibi mutfakta herhangi bir doğalgaz patlamasının da etkisi görülmüyor.