İzmir'de bir haftada 4 kadın katledildi

  • kadın
  • 21:33 15 Ağustos 2022
  • |
img

İZMİR - İzmir'de 4, Türkiye genelinde 9 kadının katledilmesini protesto eden kadınlar, devletin kadınları korumamasına tepki gösterdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), bir hafta içerisinde İzmir'de 4, Türkiye genelinde 9 kadının katledilmesini Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde protesto etti. Eylemde bu hafta katledilen kadınların hikayeleri okunarak, adalet istendi. Katledilen kadınların fotoğraflarının taşındığı eylemde kadın katliamlarına karşı sık sık sloganlar atılarak, hesap sorulacağı vurgulandı.

'DEVLET KADINLARI KOMUYOR'

Açıklamayı yapan KCDP üyesi Elif Tunca, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçildiğinden bu yana 409 kadın cinayeti, 328 şüpheli ölümün gerçekleştiğini söyledi. Bunların bir sayı değil, yaşam olduğunu ifade eden Tunca, "O yaşamlar devlet için önemsiz olacak ki, hiçbirini korumadı, önlemedi. Üstüne faillere cesaret verdi" dedi.

'KATLEDİLEN KADINLAR HAKLARINI BİLİYOR'

Bu hafta katledilen kadınlara dikkati çeken Tunca, "Ezgi defalarca koruma kararı çıkartmış, Beyza’nın babası 35 kere şikayetçi olmuş. Hanife’nin koruma kararı mevcutmuş. Bu kadınlar haklarını bilmeyen kadınlar değildi, aileleri de bunun farkındaydı. Artık çoğu kadın hakkını biliyor, hukuki imkanlarını biliyor. Kadınlar şiddete uğrarsa nerelere başvurabilir biliyor ve o kurumlar ne yapmak zorunda olduğunu biliyor. Onlar yapılmadığında kadınlar defalarca başvurmaya devam ediyor" diye belirtti.

Tunca, kadın katliamlarını durduracaklarını yineleyerek,"Kadınları devlet korumuyor. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.