Iğdır'da halk şöleni: Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz

  • kadın
  • 18:23 20 Ağustos 2022
  • |
img
IĞDIR - Iğdır’da düzenlenen halk buluşmasında konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Kürt halkı özgür olmadan Türkiye’de hiçbir halkın özgürleşemeyeceğini ifade etti.  
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde  “Sömürgeciliğe karşı toplumsal özgürlük” şiarıyla Iğdır’da halk şöleni düzenlendi. HDP İl binasının bulunduğu sokakta düzenlenen şölene DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ile çok sayıda kişi katıldı.   
 
'ZORBALIKLARI KABUL ETMİYORUZ'
 
Kürt halkının isteği ve talebinin anadili, kültürü, tarihiyle ve eşit yurttaşlık temelinde kendi topraklarında yaşamak olduğunu ifade eden Öztürk, "Kürtler eski Kürtler değildir, öncelikle bunu bilsinler. Kürt halkı kimseye kölelik etmeyecek. Her gün Güney’de, Rojava'da çocuklarımızı halkımızı katlediyorsunuz. Bununla Kürtleri teslim almaya çalışıyorsunuz. Ama halkımız her gün büyüyerek bugüne kadar geldi. Kürtlerin kimliğini tanıyacaksınız" şeklinde konuştu.
 
KÜRT DÜŞMANLIĞI
 
Bugüne kadar var olan iktidarların Kürtlere düşmanlık hukuku ile yaklaştığını kaydeden Öztürk, "Sizler Kürtlerin düşmanısınız. Kürtlerin kanını içseniz bile doymazsınız. MHP'nin dediği şey; 'En iyi Kürt ölü Kürt'tür'. Bilin ki bizler hiçbir zaman boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. Sizler Ağrı İsyanı sonrası ne dediniz; 'Hayali Kürdistan artık burada meftundur’ ancak aradan 80 yıl geçti, Kürtler halen burada. Kürdistan da hala burada. Halkımız bir daha taleplerinden ödün vermeyecek. Halkımızın isteği özgürlüktür. Kürt halkı özgür olmadan Türkiye'deki hiçbir halk özgür olamayacaktır. Bu gerçeği herkes görsün" dedi. 
 
Şölen, çalınan müzik eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.