'Dersim’de sistematik kolluk tacizi var'

  • kadın
  • 14:32 28 Ağustos 2022
  • |
img
DERSİM - Dersim’de yoldan geçen kadını taciz eden uzman çavuşun tepki gösterenlere ise ateş açmasına yönelik açıklama yapan Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, “Kentimizde bilhassa genç kadınlar, kolluk görevlileri tarafından sistematik olarak taciz edilmektedir” dedi. 
 
Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, bir uzman çavuşun dün akşam saatlerinde bir kadını taciz edip, tepki gösterenlere ateş açmasına yönelik yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Şehrimizde günün herhangi bir saatinde bir kız kardeşimizin kaldırımda yürürken önce cinsel tacize maruz kalması, sonra kendisine silah doğrultulması ve akabinde silahın patlaması adeta bir barbarlık ve vandallık örneğidir. Kolluk görevlilerinin, kadınlara karşı işledikleri cinsel suçlar ve sahip oldukları silahı fırsat buldukları ilk anda vatandaşa yönelmeleri ilk değil. Zira bu pervasızlığın önüne geçecek her hangi bir yaptırım sistemi de etkili olarak işletilmiyor. Bunu, her türlü keyfiyeti elinde bulunduran kolluk güçlerinin kendilerine bir şey olmayacağından emin hissettiren yargı pratiklerinden, İpek Er’e tecavüzünün ardından ‘bana bir şey olmaz’ diyen uzman çavuş Musa Orhan’dan biliyoruz. 
 
‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’
 
Derneğimize yapılan başvurularda biliyoruz ki kentimizde bilhassa genç kadınlar, kolluk görevlileri tarafından sistematik olarak taciz edilmektedir. Ellerindeki güçlerle kadınları korkutan, şikayetlerin önüne geçen, kendilerini devlet kalkanıyla koruyan bu kişilerin sözde halkın güvenliğinden sorumlu olması kabul edilemez. Dün yaşanan hadisenin mağduru olan kız kardeşimize her türlü desteği sunmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Yaşananların takipçisi olacağız. Kentimizde yaşayan kadınlara karşı bilinçli olarak devam eden bu şiddet politikasına karşı kadınlar yalnız değildir. Sokaklarında kadınların günün her saatinde, kentin her yerinde özgürce ve güvenle yürüyeceği bir kenti kadınların örgütlü mücadelesi inşa edecektir. Bütün kadınları, her türlü şiddete karşı bir arada olmaya çağırıyoruz.”