Katledilmek istenen Gülizar Karaman: Can güvenliğim yok

  • kadın
  • 15:16 2 Eylül 2022
  • |
img
DİYARBAKIR- Boşanmak istediği Aziz Karaman tarafından silahla yaralanan Gülizar Karaman, kasten yaralama suçundan tutuklu sanığın tahliye edilmemesi gerektiğini belirterek, “Tahliye olursa ben de ailem de tehlikede olacağız. Ölmek istemiyorum” dedi.
 
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, boşanmak isteyen eşi Gülizar Karaman’ı 30 Mayıs’ta öldürmek amacıyla silahla yaralayan Aziz Karaman’ın “kasten yaralamaktan” yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır Ergani 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkemenin tutuklu sanık Aziz Karaman’ın duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden hazır edilmesi talimatına rağmen sanık duruşmaya katılmadı. Sanığın, başka bir suçtan dolay hastaneye adli kontrole götürüldüğü için SEGBİS üzerinden hazır edilmediği mahkemeye bildirildi. 
 
Duruşmada, Gülizar Karaman ve olayın tanıkları hazır bulunurken, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi Kadın Hakları Komisyonu, SES Diyarbakır Şubesi, Eğitim-Sen Ergani Şubesi ile Rosa Kadın Derneği temsilcileri de duruşmayı takip etti.
 
'ÖLMEK İSTEMİYORUM'
 
Duruşmada, söz verilen Gülizar Karaman, failin kendisine sistematik şiddet uyguladığını belirterek, olay günü yaşananları anlattı. Failin olay günü kendisini takip ettiğini, kendisine ölüm kastı ile ateş ettiğini, yeğeni ve kardeşine de ateş etmek istediğini fakat silahın tutukluk yaptığını ifade eden Kahraman, “Aziz Karaman beni öldürmek istedi. Bundan dolayı tahliye edilmesini istemiyorum, tahliye olursa ben de ailem de tehlikede olacağız. Can güvenliğimiz yok. Ölmek istemiyorum” dedi. 
 
'KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN YARGILANMALI'
 
Gülizar Karaman’ın avukatı Gevriye Atlı, salonda bulunan tüm avukatların hukuk dersi aldığını fakat müvekkilinin dosyasının, “kasten yaralamadan” açıldığını ama aslında dosyanın “kasten öldürmeye teşebbüsten” açılması gerektiğine değindi. Atlı, mahkemenin bu dosyada görevsizlik kararı vermesini ve ağır cezaya göndermesi gerektiğini belirterek failin tutukluluk halinin devamını istedi. 
 
Sanık Aziz Karaman’ın avukatı da müvekkilinin beyanda bulunmasının ardından savunma yapacağını söyledi. 
 
İddia makamı, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) Gülizar Karaman için verdiği geçici ve kati raporların çelişkili olduğunu, tekrar rapor alması ve avukatların talebinin dosyanın esas hakimi tarafından değerlendirilmesini ve failin üzerine atılı suçun kuvvetli olması yönünde tutukluluk halinin devamını istedi.
 
Duruşmaya geçici olarak bakan mahkeme hakimi, failin tutukluluk halinin devamına ve avukatların taleplerinin esas hakim tarafından değerlendirilmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 8 Eylül’e erteledi.