‘Semra Güzel 6 milyon seçmenin iradesidir’

  • kadın
  • 11:11 4 Eylül 2022
  • |
img
İSTANBUL - Tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in 6 milyon seçmenin iradesi olduğunu belirten kadınlar, “Semra Güzel’in yanındayız” dedi. 
 
Hedef gösterilerek dokunulmazlığı kaldırılan ve hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, 2 Eylül’de İstanbul’da gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Güzel, adliye öncesi hastaneye sağlık kontrolü için götürüldüğü sırada kötü muamele ve polis şiddetine maruz kaldı. İktidar yanlısı medya tarafından sanal medyada paylaşılan görüntülerde, Güzel’in ellerinin ters kelepçelendiği, polislerin başını eğmeye çalıştığı görüldü. Daha sonra Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirilen ve “örgüte üyeliği” iddiasıyla Ankara Sulh Hakimliği’ne Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade veren Güzel, aynı iddiayla tutuklandı. 
 
Dün ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen Güzel için onlarca kişi adliye önüne giderek, Güzel hakkında verilecek kararın sonuçlanmasını bekledi. Adliye önünde bekleyen Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Sözcüsü Fatma İnce ve HDP Parti Meclis (PM) üyesi Çiçek Arıç, Güzel’in tutuklanmasına tepki gösterdi.
 
6 MİLYON SEÇMENİN İRADESİ 
 
Güzel’in 6 milyon seçmenin iradesi olduğunu vurgulayan Fatma İnce, “Ona yönelik geliştirilen baskıları, kriminalize etme çabalarını kınıyoruz. Ve buna karşı mücadelede kararlıyız” dedi. Başta Kürt halkı olmak üzere ezilen bütün kesimlerin HDP’ye oy verdiğini ve HDP kitlesinin ülkedeki değişim ve dönüşümü yaratacak kritik bir noktada anahtar güç olduğunu ifade eden İnce, HDP’ye dönük saldırıların anlaşılır olduğunu söyledi. Bu dönemin egemenlerin zayıfladığı ve iktidarlarının sarsıldığı bir dönem olduğunu dile getiren İnce, “Özellikle kadınların bu noktada değiştirici, dönüştürücü gücü, kadın hareketinin, muhalefetinin gücü de çok önemli, çok kritik. Ve HDP’de bu muhalefeti, ittifakı kapsayan, onlarla dayanışan bir kitle partisi. HDP içerisinde mücadele yürüten kadın vekillere yönelik saldırılara çok anlaşılır ve beklenilen bir şey. Ama bu dönem açısından bu saldırılar daha da güçsüzleştirilecek ve boşa düşürülecek” diye konuştu.
 
‘SALDIRILARIN FARKINDAYIZ’
 
İnce, HDP’nin sol sosyalist güçlerin, kadınların, işçi sınıfının, demokrasi güçlerinin partisi olduğunu belirterek, “Bu anlamda bizler tüm sosyalist kesimler, bütün toplumsal muhalefet dinamikleri Semra Güzel vekile karşı yapılan saldırıların farkındayız. Kürt halkının mücadelesi ile bizlerin arasında örülmek istenen ayrımcılığın da farkındayız. Bunu boşa düşüreceğiz. Bunun karşısındayız. Sonuna kadar Semra vekilin mücadelesinin arkasındayız” dedi.
 
SEMRA GÜZEL’İN YANINDAYIZ 
 
Halkın oylarıyla seçilmiş bir milletvekili olan Güzel’in tutuklanmasını kabul etmediklerini dile getiren Çiçek Arıç, daha önce hakkında dava açılan ve tutuklanan HDP milletvekillerini hatırlattı. Arıç, “Ne yapmışlardı? Aslında tamamen siyasi sözler, konuşmalar… Yani her hangi bir yolsuzluk herhangi bir şey söz konusu değil. HDP’lilerin vekillikleri, bu sisteme karşı çıktıkları, eleştirdikleri ve rejimi kabul etmedikleri için düşürülüyor. Özellikle kadın vekiller üzerinden bunlar yapılmaya çalışılıyor. Semra Güzel bizim vekilimizdir. Seçilmiş, binlerce oy almış bir vekildir. Her zaman Semra Güzel’in yanındayız” ifadelerini kullandı.