Tunus’ta kıtalar buluştu: Kadınlar kendi kaderini tayin etme mücadelesi veriyor

  • kadın
  • 17:07 5 Eylül 2022
  • |
img
HABER MERKEZİ - 3. Dünya Kadınlar Konferansı etkinliğinde konuşan kadınlar, hakları ve kendi kaderlerini tayin etme mücadelesini sürdürdüklerini belirtti. 
 
Tunus’ta, Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’nın 30 ülkesinden kadın delegasyonun bir araya geldiği Tabandan Kadınların 3. Dünya Kadın Konferansı devam ediyor. Dün Avenue Habib Bourguiba Meydanı’nda yapılan yürüyüşün ardından delege ve konukların katılımıyla kültür merkezinin büyük salonunda açılış etkinliği gerçekleştirildi. Açılış etkinliğinde konuşmalar yapıldı.
 
Nujinha’da yer alan haberde, kadınların yaşadıkları sorunların tespitinin yanı sıra verilen mücadeleye odaklandığı belirtildi. MLPD'den ve aynı zamanda ICOR'un ana koordinatörü Monika Gärtner-Engel, çeşitli ülkelerden kadınların durumunu takip ettiklerini, baskı, şiddet, zulüm ve zorluklar karşısında yürütülen direnişin de takibini yaptıklarını dile getirdi. 3. Dünya Kadın Konferansı’nı kadın sorunlarının ortak zeminlerde tartışılması için örnek bir konferans olarak tanımlayan Monika Gärtner-Engel, kadınların tüm kısıtlamaları ve karşılaştıkları her türlü engeli aşmaya çalıştıklarını, hakları ve kendi kaderlerini tayin etme mücadelesini sürdürdüklerini vurguladı.
 
EŞİTLİK MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR
 
Tunus Demokratik Kadınlar Derneği Başkanı Naila Al-Zaghlami ise, her anlamda eşitlik talebini yinelediklerini dile getirerek, eşit işe eşit ücret olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı mücadelenin derinleştirilmesi gerektiğini vurguladı.