Tecavüz davasında delil var, tutuklama yok

  • kadın
  • 17:04 6 Eylül 2022
  • |
img
İSTANBUL - İranlı K.S’ye tecavüz eden Metin Karabayır hakkında açılan davanın duruşmasında avukat Eren Keskin, telefon yazışmalarını mahkemeye sunarak, Karabayır’ın tecavüzü kabul ettiğini söyledi.
 
İranlı K.S’ye tecavüz eden Metin Karabayır hakkında açılan davanın 2'nci duruşması Bakırköy 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, fail Metin Karabayır ile K.S. ve Avukatı Eren Keskin hazır bulundu. Bir önceki duruşmada Karabayır’ın isteği talebiyle K.S’yi yaşanan tecavüzden bahsetmemesi için tehdit eden polisler ise katılmadı.
 
Söz konusu tecavüze dair Karabayır, tanık olarak Abdulreşit D. ve polis Billa Karpuz’u gösterdi. Abdulreşit D., Farsça bildiği için Karabayır’ın kendisinden çeviri konusunda yardım istediğini söyledi. Daha sonra K.S’yi kendi telefonundan aradığını ve çeviri için kendisine başvurduğunu dile getiren Abdulreşit.D., Karabayır’ın talebini K.S’ye ilettiğini dile getirdi. Karabayır’ın K.S’ye “masraflarını” ödeyebileceğini söylediğini ve bunu K.S’ye ilettiğini altını çizen Abdulreşit D.,  K.S’nin bu durumu kabul etmediğini vurguladı.
 
‘YALAN SÖYLÜYOR’
 
Olayı kendisine gelen tebligat ile öğrendiğini iddia eden ve tanık olarak dinlenen polis Bilal Karpuz, söz konusu K.S’nin tecavüze uğradığı gün polis Erdoğan Kahraman ile birlikte Avcılar’da bulunan alkollü bir mekana gittiklerini paylaştı. Söz konusu mekana gittiklerinde fail Karabayır’ın orada bulunduğunu ve Karabayır’ın, “bayan çağırdım” dediğini kaydeden Karpuz,  daha sonra K.S’nin geldiğini söyledi. Gece bir gibi ise mekandan ayrıldıklarını söyleyen Karabayır ile polis Kahraman’ın alkol içtiğini ve bu nedenle arabayı kendisinin kullandığını belirten Karpuz, daha sonra herkesi Karabayır’ın bir arkadaşının evine bırakıp gittiğini söyledi. Karpuz, ayrıca K.S’yi bir gün sonra tehdit ettiklerinin iddiasını da reddetti. Karpuz’un beyanları ardından söz alan K.S, itirazda bulunarak, Karpuz’un yalan söylediğini belirtti.
 
ÖLÜMLE TEHDİT EDEN POLİS ‘TANIK’
 
Karpuz ile daha önce mesajlaştığını ve annesinin İranlı olduğunu söylediğini paylaşan K.S, tecavüz gününün ertesinde Karpuz’un iş yerine geldiğini kaydetti. Tecavüze uğradığını çalıştığı iş yeri sahibine aktardığını ve bu nedenle iş yeri sahibinin polis Karpuz ile konuşmak istediğini aktaran K.S., iş yeri sahibinin daha sonra konuştuğunu, ancak her iki polisin kendisine silah çekmek suretiyle “Şikayetçi olursan seni ve anneni öldürürüz” diyerek tehdit ettiğini belirtti.  
 
MESAJLARA İŞARET ETTİ
 
K.S’nin Avukatı Hilal Çiçek, tanık beyanlarının taraflı olduğunu belirtirken, avukat Eren Keskin ise, tanık beyanlarının “yalan” olduğunu söyledi. 0532138**** numaralı telefon hattını Karabayır’a soran ve Karabayır’ın kendisine ait olduğunu ifade etmesi üzerine Keskin, K.S ile Karabayır arasında geçen mesajlaşmaları paylaştı. K.S’nin, “Ben sana hiç kötülük etmedim. Ama sen bana pislik yaptın. Beni zorla evine götürdün. Eğer hamile kalırsam seni öldürürüm” şeklinde mesaj attığını ve Karabayır’ın ise, “Çok özür dilerim. Çok alkolüydüm” dediğini paylaşan Keskin, Karabayır’ın bu mesajla K.S’ye tecavüz ettiğini kabul ettiğini dile getirdi. “Bir hamilelik söz konusu ve yüzde 99 çocuğun ona ait olduğu tespit edildi” diyen Keskin, Karabayır’ın derhal tutuklanmasını istedi.
 
TUTUKLAMA TALEBİNE RET
 
Avukatların beyanları ardından iddia makamı, sanığın kaç şüphesinin bulunmadığını ileri sürerek, tutuklamaya ilişkin taleplerin reddini istedi. 
 
Mahkeme heyeti, K.S’nin Karabayır ile yazışma ve görüşmelerinin ortaya çıkarılması için K.S’nin telefonun imajının alınmasına, tutuklama talebinin ise reddine karar vererek duruşmayı 22 Aralık’a erteledi.